Izrečena presuda u predmetu "Dženan Memić": Optuženi Zijad Mutap i ostali oslobođeni!

Sudsko vijeće Suda BiH kojim je predsjedavao Branko Perić oslobodio je Zijada Mutapa, Alisu Ramić (rođ.Mutap), Hasana Dupovca, Josipu Barića i Muamera Ožegovića u predmetu "Dženan Memić"

24. novembar 2022, 9:52

Sud BiH u predmetu Zijad Mutap i dr. donio je presudu kojoj se optuženi oslobađaju svih optužbi. Istovremeno se nalaže da s evrate svi predmetu oduzeti u toku postupka.

Oni se, između ostalog, teretili da su djelovali kao organizovana kriminalna grupa s ciljem prikrivanja dokaza o načinu na koji je Dženan Memić zadobio teške tjelesne povrede opasne po život 8. februara 2016. godine, uslijed kojih povreda je preminuo.

Prema optužnici, oni su prikrivanjem dokaza i počinitelja, fingiranjem dokaza, prikrivanjem činjenica koje su im poznate, poduzimali radnje s ciljem prikrivanja stvarnog načina na koji je Dženan Memić zadobio teške tjelesne povrede opasne po život.

Muriz Memić: Mater svima!

Nisam se razočarao, nije ovo prvi put. Znači, nisam se razočarao. Ovo je namjerno urađeno Tužilaštvu BiH.

"Mater svima ko god pokuša i šta god pokuša" rekao je Muriz Memić nakon presude u predmetu "Džanan Memić"

"Hvala tužiocima, hvala Gordani Tadić, koja je otvorila istragu, hvala sadašnjem tužiocu. Poruka ilidžanskim begovima: Doći ćemo po njih. Ne mogu ubiti da ne odgovaraju!"

„Ja odgovorno tvrdim, a dokazi to potvrđuju da je Dženan ubijen u 9:45“

Advokat Ifet Feraget je komentarišući današnju oslobađajuću presudu u slučaju Dženan Memić rekao da se samo slaže da se u ovakvom pravosuđu ovo moralo desiti.

„Moj komentar na sudiju Branka Perića jeda sam razočaran. Ja odgovorno tvrdim, a dokazi to potvrđuju da je Dženan ubijen u 9:45“, rekao je Feraget, dodajući da je ovo borba za sve građane.

Arijana Memić: Biće pravde za Dženana!

"Mi Dženana izdati nećemo" poručila je Memić

"Biće pravde za Dženana, kunem vam se bogom", poručila je Arijana Memić nakon presude.

Ona je rekla da nema odustajanja, jer ako se to dogodi, da će to biti izdaja Dženana.