<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Incident pred sudom BiH. Memić Dupovcu: Objasni kako si mi nudio pare

Pred Apelacionim vijećem Suda BiH održano je ročište u predmetu “Memić” a nakon što se Tužilaštvo BiH žalilo na prvostepenu presudu iz novembra prošle godine kada je Sud BiH oslobodio optužene u ovom predmetu da su kao kriminalna grupa prikrivali dokaze u slučaju smrti Dženana Memića.

02. mart 2023, 1:19

Nakon ročišta medijima su se obratili Muriz Memić, te advokat Ifet Feraget. Optuženi u predmetu nisu se htjeli obraćati medijima, a prilikom izlaska Hasana Dupovca iz zgrade suda došlo je do manjeg incidenta.

“Hasane, hajde objasni kako si mi nudio pare, da si plaćao Renault Clia. Objasni medijima”, rekao je otac Dženana Memića Hasanu Dupovcu nakon što je izašao iz zgrade Suda BiH.

Hasan Dupovac je bivši šef Odsjeka Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, a kojeg je Tužilaštvo smatralo da je zajedno sa Zijadom Mutapom dogovarao otkup vozila Renault Clio koje bi moglo biti dio istrage o smrti Dženana Memića. On je u prvostepenoj presudi Suda BiH oslobođen sa ostalim osumnjičenim.

Nakon toga se advokat Hasana Dupovca obratio advokatu Ifetu Feragetu, rekavši da nema potrebe da se njegov klijent Muriz Memić obraća Dupovcu.

“Obraćajte se medijima, na to ste navikli”, rekao je advokat Hasana Dupovca.

“Objasnio Hasane, nudio si mi pare”, ponovio je Memić Dupovcu, pripadniku MUP-a Kantona Sarajevo koji je radio na slučaju Memić.

“Gdje ste Vi bili prije smrti Vašeg brata”, upitao je advokat  sestru Dženana Memića Arijanu.

On je potom prišao Arijani, zatim više puta obraćajući joj se direktno ponovio pitanje. Novinari su mu ponudili da da izjavu i javnosti odgovori na neka pitanja, ali nije se obazirao na pitanja i molbe novinara.

Advokat je ponovo upitao Arijanu: “Gdje ste bili prije smrti Vašeg brata, a gdje ste sad”, neumjesno je napravio paralelu aludirajući na političku karijeru Arijane Memić.

Nakon toga je Muriz Memić prišao Arijani , nakon čega im se produžio i Dupovac s kojim je zamalo došlo do fizičkog sukoba.

“Ko si ti, lažove”, upitao je Memić.

Ostao je bez odgovora baš kao i novinari i javnost.