<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Helez: Imamo obavještajne podatke da Dodik priprema bijeg iz BiH

Puno je uvreda izrekao na račun BiH i najbrojnijeg naroda, rekao je ministar Helez

15. septembar 2023, 6:17

Ministar odbrane Bosne i Hercegovine Zukan Helez u emisiji BHT1 Uživo kazao je kako predsjednik RS Milorad Dodik priprema bijeg te da postoje obavještajni podaci o tome. Helez je komentarisao potvrđenu optužnica protiv Milorada Dodika u Sudu BiH.

- Milorad Dodik truje političku situaciju u BiH oko 15 godina i tome je došao kraj. Ovo je vrhunac igre - kazao je ministar odbrane za BHRT.

Finansijski kraj

On je osjetio svoj kraj finansijski, naglasio je Helez.

- Za dvije godine, i sada Ima veliku ratu otplate kredita iz RS, sa velikim kamatama. Za dvije godine dolazi rata od milijardu i šest miliona i to je ogromna suma i za razvijenije regije i države u svijetu. Čitav obruč je stegnut oko Dodika i on nema izlaza - zaključio je.

Ne može se izvući

- Ima nekoliko opcija. Najvjerovatnije zatvor. Imaju već obavještajni podaci da on priprema bijeg iz BiH. On se ne može izvući iz ove situacije. Sam sebi je napravio ovo. Godinama govori da je RS ugrožena. Sam sebi govori da će neko ukinuti RS, pa je brani.

Puno je uvreda izrekao na račun BiH i najbrojnijeg naroda, rekao je ministar Helez.

- I to će mu se vratiti kao bumerang i najviše koristi će imati građani sjevreistočne BiH - kazao je.