<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Dodikova reakcija na “deklaraciju o dizanju tri prsta u KS”

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da je besposlen mozak đavolje igralište i da u duhu te stare izreke vidi i usvojenu deklaraciju o zabrani dizanja tri prsta u Kantonu Sarajevo.

28. januar 2023, 7:32

Foto BUKA

Dodik je rekao da ne zna da li “da se smije ili zabrine zbog nastavka pritiska na obesmišljavanje i poništavanje svega srpskog u BiH”.

Sljedeće što bi im moglo pasti na pamet je zabrana ljubljenja po tri puta ili zabrana da se krstimo sa tri prsta. Kako su krenuli ništa me ne bi iznenadilo. Znajući noviju historiju ovog prostora ne bih potcjenjivao uticaj ove deklaracije jer i sve zlo u BiH počelo je napadom na srpsku zastavu i srpskog svata u Sarajevu. Dakle, napadom na simbole i tradiciju Srba”, rekao je Milorad Dodik.

Podsjetimo , skupština Kantona Sarajevo jednoglasno je, na prijedlog Kluba SDA, usvojila deklaraciju kojom se najoštrije osuđuje dizanja tri prsta ispred zgrade Parlamenta BiH.