SATIRA

Dodik pisao Si Đinpingu: Neka nam nova godina Vodenog Zeca bude plodonosna za saradnju i Vaše kredite!

Poštovani predsjedniče, dragi druže Si, srećna Vam nova Kineska nova godina! Drago mi je što smo konačno izašli iz ove veoma turbulentne godine Vodenog Tigra i što sada ulazimo u novu prosperitetnu godinu Vodenog Zeca!

23. januar 2023, 11:11

null

“Poštovani predsjedniče, dragi druže Si, srećna Vam nova Kineska nova godina! Drago mi je što smo konačno izašli iz ove veoma turbulentne godine Vodenog Tigra i što sada ulazimo u novu prosperitetnu godinu Vodenog Zeca! Uvjeren sam da će naše prijateljstvo i partnerstvo biti još snažnije u ovoj godini, jer je taj vaš vodeni zec simbol plodnosti, pa se nadam da će i naša saradnja biti plodonosna: mi smo otvoreni za milijarde maraka Vaših investicija i kredita, pa Vas molim da reagujete poput našeg zeca, koji je širom svijeta poznat po svojoj hitrosti i brzini!”, istakao je predsjednik RS Milorad Dodik u čestitki predsjedniku Kine Si Đinpingu, povodom početka Kineske nove godine koja će trajati od 22. januara ove do 9. februara 2024. godine.

“Naši eksperti za kineski horoskop predočili su mi da Vi sada treba da započnete nove poslovne poduhvate, a mi smo k’o poručeni za tu priliku. Vi, kao zmija u horoskopu, ne sumnjate u sebe i svoje mogućnosti, a meni, kao svinji u horoskopu, savjetuju da izbjegavam da ja sam investiram u nove projekte jer bi mi to moglo stvoriti finansijske probleme u budućnosti. Zato to sada ne smijem činiti, jer već imam dovoljno problema, ali za Vas je ovo odlična godina da investirate kod nas ili da nas kreditirate, a da se to onda i Vama i nama višestruko vrati!”, objasnio je Dodik.

Najbolje bi bilo, kako je napisao Dodik, da kineska vlada odmah uspostavi što jaču saradnju sa premijerom RS Radovanom Viškovićem.

“Premijer Višković je zmaj u horoskopu, a zmajevima se smiješi godina sreće i blaženstva! Naš blaženi zmaj Višković će u godini vodenog zeca biti veoma domišljat, a već je poznat po svojim liderskim sposobnostima. On je, kao doktor saobraćajnih nauka, svoje liderstvo potvrdio u našem velikom zajedničkom projektu izgradnje autoputa Banjaluka-Prijedor, gdje će Vaša vlada odlično zaraditi, a ni naša neće proći loše: u novoj godini vodenog zeca ta stvar će biti brzo gotova! Sve je utoliko izvjesnije, jer se našoj dugogodišnjoj ministarki finansija Zori Vidović, koja je rođena u znaku konja, predviđa pravo finansijsko blagostanje! Uz pomoć vodenog zeca, ona će pronaći nove izvore prihoda koji će nam se dugoročno isplatiti, a sve mi govori da će ih pronaći baš kod Vas! Zato, neka Bog poživi vašeg vodenog zeca, neka na svima bude blagosloven i dugovečan!”, poručio je Dodik.

Tekst je satiričnog karaktera