Diskretni heroji: Dobri đaci, talentovani i vrijedni, a opet tako skromni i stidljivi

Ekosfera reporterima uručene nagrade.

27. novembar 2022, 9:54

Udruženje Ekosfera po sedmi put je organizovalo akciju „Otpadom ukrasi, planetu spasi!“ i to sa temom Ekosfera reporteri. I ove godine glavni pokrovitelj aktivnosti i konkursa bio je Fond za zaštitu životne sredine i energetske efikasnosti Republike Srpske.

Preko 60 prijava pristiglo je u 3 kategorije (video, članak i forografija) u dvije uzrasne katetegorije (predškolci i osnovci). Pobjednici su proglašeni 1.11.2022. god., a radove možete pogledati na sljedećem linku https://eko-sfera.info/2022/11/01/ekosfera-reporteri/ 

Juče su u Domu omladine Banja Luka finalistima i nagrađenima uručene nagrade. Nakon kratke diskusije i produktivnog razgovora, predsjednica Udruženja Ekosfera, prof. Dr Slobodanka Pavlović kazala je da su sva djeca koja su učestvovala u konkursu "diskretni heroji" jer su dobri đaci,  talentovani i vrijedni, a opet tako skromni i stidljivi. Pavlović je sumirala najvažnije poruke iz dječijih radova, koje glase:

„Svi imaju pravo na zdravu životnu sredinu, ali je svojim aktivnostima svakodnevno zagađuju. 

Moramo razmišljati o svojim postupcima i da u glavi stvaramo ekološku pamet. 

Ovo je jedina Planeta gdje se može živjeti. Ova Planeta je naša kuća!. Planeta je tvoj drugar i ona tebe čuva. A ako pokvarimo ovu, umreće i biljke i životinje ... i ljudi.

Nije u redu da se baca smeće i zagađuje priroda! 

Ne bacajte smeće! Čuvajte svoju okolinu! Reciklirajte!

Vrijeme je da se počnemo brinuti o našoj Zemlji. Svi smo odgovorni! Kako ja, tako i ti ... i svi mi!

Mijenjaj loše navike!

Oplanetite se!“