<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Delegacija predvođena Vučićem u dvodnevnoj posjeti RS: Ovo je protokol

Delegacija Srbije, predvođena predsjednikom Aleksandrom Vučićem, započinje dvodnevnu posjetu Republici Srpskoj.

03. august 2023, 8:47

Prema zvaničnom protokolu, posjeta počinje oko 17 časova kada će Vučić s predstavnicima Republike Srpske obići novoizgrađeni vrtić u Srpcu "Srbija".

U petak, predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik ispred Palate u Banjaluci dočekaće predsjednika Srbije Aleksandra Vučića u 10 časova. Odmah nakon toga planiran je njihov sastanak, a prisustvovaće mu i članica Predsjedništva BiH Željka Cvijanović.

U isto vrijeme planiran je i sastanak predsjednika Narodne Skupštine RS Nenada Stevandića i predsjednika Narodne skupštine Srbije Vladimira Orlića.

Za 11.30 planirana je sjednica Savjeta za saradnju Srbije i Republike Srpske, a nakon potpisivanja Sporazuma o izgradnji dva memorijalna centra uslijedit će i izjave za medije Vučića i Dodika.

Istog dana predviđeno je i polaganje vijenaca na spomen-obilježje na Petrovačkoj cesti.

U 19 sati u Prijedoru počinje obilježavanje Dana sjećanja na sve stradale i prognane Srbe u “Oluji”.

Dvojica predsjednika će sutra u Prijedoru prisustvovati obilježavanju Dana sjećanja na stradale i prognane Srbe u pogromu "Oluja". Takođe će položiti vijence na spomen-obilježje na Petrovačkoj cesti.