<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

BANJALUKA

Davor Dragičević na Davidov rođendan: “Od 26. marta pravna borba više za mene ne postoji”

Danas je obilježen Davidov rođendan, otac Davor je razočaran u rad entitetskih, ali i državnih institucija.

31. januar 2023, 1:44

Foto: BUKA

Da je živ, David Dragičević bi danas proslavio svoj 26. rođendan.

Tim povodom članovi grupe Pravda za Davida okupili su se na mjestu gdje je pronađeno Davidovo beživotno tijelo (ušće Crkvene u rijeku Vrbas).

Davor Dragičević, otac ubijenog mladića, rekao je da je ovo peta godina kako David Dragičević na ovaj dan nije u svojoj kući.

“Prije 26 godina, kad se David rodio bio sam presretan i ushićen, Suzana i ja nismo imali ništa, bili smo podstanari i jeli smo iz plastičnih tanjira, ali bili smo sretni jer smo dobili dijete. Sad imam kuću, imam sve, ali nemam ništa. Nemam svog djeteta već pet godina, proganjaju me kao psa, proganjali su i njega, pa smo ga morali sahraniti u Austriji. Ne znam više da li da se krstim ili da se molim, ne mogu više institucijama da se obraćam. Djeteta mi nema, pravde nema. David ni P od pravde nije dobio ni od entitetskih vlasti, a vidimo ni od Tužilaštva BiH”, rekao je Davor Dargičević.

slika

Danas bi David Dragičević proslavljao svoj 26.rođendan

BiH

Elvir Padalović

Kaže da svakodnevno razmišlja šta bi danas bilo da se ovo nije desilo. Možda bi imao unučiće, a ne da stoji na ušću Crkvene.

“Neka živi ko kako hoće, a ja bez svog djeteta ne mogu. Nadam se da će Tužilaštvo BiH potvrditi da je dijete trebalo biti spašeno, njegovali bismo ga u kući, pa bi se nekako oporavio od tih šest dana mučenja. Ali, u čitavoj državi imamo zakon šutnje. Dani koji su pred nama donijeće neke druge stvari, posebno mjesec mart, kada ćemo obilježiti i dan kada je David otet, šest dana kada je mučen i na kraju zločinačka pres konferencija vrha MUP-a RS. Možda ću taj dan biti pred Tužilaštvom BiH u Sarajevu, kako nema entiteta, nema ni države, zemlje ima”, istakao je Dragičević.

Kaže da ukoliko do tog dana ne bude akcije od strane Tužilaštva BiH pravna borba za njega, kaže, više ne postoji.

“Pravna borba u ovoj državi ne postoji, pravne norme ne postoje, ja ću krenuti za svoje dijete svojim putem”, poručuje Dragičević.

Podsjetimo, David Dragičević je nestao 18. marta 2018. godine. Pronađen je mrtav na ušću rijeke Crkvene u Vrbas u centru Banjaluke šest dana kasnije.

Slučaj ubistva Davida Dragičevića još nije riješen iako je prošlo skoro pet godina. U aprilu će biti dvije godine kako je predmet u Tužilaštvu BiH.