Davor Dragičević danas i sutra na sudu: Ovo nije normalno

„Da li je normalno da jedan otac koji se bori za istinu o stradanju svog sina svaki dan bude prisutan na suđenju“, pita se Dragičević.

28. novembar 2022, 11:06

Foto: BUKA

U Osnovnom sudu u Banjaluci danas se održava nastavak usmenog ročišta u prekršajnom postupku koji se vodi protiv Davora Dragičevića i drugih lica zbog navodnog remećenja javnog reda i mira krajem decembra 2018. godine. Davor Dargičević i sutra ima zakazano suđenje zbog klevete.

Osnovni sud u Banjaluci je ranije odbacio ovaj prekršajni postupak pokrenut od strane MUP-a RS, ali je Okružni sud u Banjaluci prihvatio žalbu MUP-a RS i naložio da se održi usmeni pretres i sprovede dokazni postupak.

Davor Dragičević rekao je da se opet sudi ljudima koji traže istinu o stradanju njegovog sina Davida Dragičevića.

„Opet nismo na mjestu gdje bi se trebalo suditi onima koji su pod vlašću ovog režima već pet godina. Ovo je nastavak udruženog zločinačkog poduhvata instutucija Republike Srpske protiv mene i grupe Pravda za Davida. Ovaj postupak je montiran, on će ili otići u zastaru ili će rezultirati oslobađajućim presudama, kao što je i ranije bilo“, rekao je za BUKU Dragičević.

Istakao je da će troškovi suđenja spasti na teret „jadnog građanstva“ u Republici Srpskoj.

„Narod izgleda nije shvatio cilj ove naše borbe, da je ovo borba za dobrobit svih nas i borba za pravdu. Pripadnici MUP-a RS, kao što smo vidjeli na prošlom ročištu, mijenjaju svoje iskaze i potvrđuju da nije bilo remećenja javnog reda i mira. Indikativno je da je Đorđe Rađen koji je prijavio da je tu noć bio uznemiren i da je njegov život bio u opasnosti, 27. 12. 2018. godine nije ni bio u ulici Velibora Janjetovića, već je bio na skijanju na Jahorini, a izjavu je dao u Mostaru“, ističe Dragičević.

Davor kaže da sve ovo potvrđuje da je istinski u pitanju udruženi zločinački poduhvat institucija u RS.

„Okružni sud nije smio da vrati ovaj predmet na doradu, ovo je odmah trebalo odbiti i da do ovog sudskog procesa ne dođe nikada. Ovo je dalje sramoćenje institucija Republike Srpske koje bi trebale biti u službi građana“, ističe Dragičević i dodaje da je on i sutra na suđenju u predmetu gdje ga je Dodik tužio za klevetu.

„Da li je normalno da jedan otac koji se bori za istinu o stradanju svog sina svaki dan bude prisutan na suđenju“, pita se Dragičević.

Nakon završetka suđenja Dargičević nam je rekao da su pripadnici MUP-a RS izjavili da nikoga ne prepoznaju i da nemaju saznanja o navedenom remećenju javnog reda i mira.