<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Bolesno je prebacivanje odgovornosti na Dodika za sve u BiH

24. juni 2024, 5:28

Zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda BiH Nikola Špirić smatra da medijski istupi člana Kolegijuma Predstavničkog doma Denisa Zvizdića nisu izraz brige za BiH, nego rezultat mržnje prema Republici Srpskoj, njenim institucijama, a naročito predsjedniku Miloradu Dodiku.

“Mržnja, podmetanja i razne podvale neće riješiti nijedan problem u BiH i to bi valjda trebalo da zna i gospodin Zvizdić. Samo dijalog i poštivanje dogovorenog su siguran put za BiH. Mržnja, laži i neistine su put u njen siguran sunovrat kojeg izgleda predstavnici ‘trojke’ oličeni u Zvizdiću nisu svjesni”, rekao je Špirić za Srnu.

Naglasio je da medijska kampanja pljuvanja po partnerima u vlasti, koju sprovode neki predstavnici “trojke”, ne ide u prilog nikakvim dogovorima u BiH, te da se radi o njihovom strahu od opozicije u FBiH, preciznije SDA.

“Zvizdićeve izjave u medijima su loše opravdanje za nezrele političke poteze ‘trojke’ koja samo želi da kadruje i dijeli budžetski novac. On odlično zna da niko iz Republike Srpske ne osporava usvajanje budžeta i to nije samo posao ministra finansija i trezora u Savjetu ministara, jer je riječ o političko-ekonomskom dokumentu kojeg moraju da podrže partneri u vlasti”, rekao je Špirić.

Špirić smatra da bi bilo dobro da se čuje odgovor zašto i predstavici “trojke” već tri mjeseca podržavaju blokadu Doma naroda.

“Da li se ne dolazi na sjednice zbog nekih čvrstih argumenata ili zbog straha od SDA? Nezrelo je i bolesno prebacivanje odgovornosti na Dodika za sva moguća pitanja koja postoje u BiH, a pri tome se ne držati dogovora postignutih s partnerima u vlast”, zaključio je Špirić.