<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Bećirović: Poruke mira, tolerancije i zajedništva danas su nam važnije nego ikada

Svaki građanin ove zemlje i svaki narod može biti ponosan na 25. novembar - kazao je Bećirović

25. novembar 2022, 11:30

SARAJEVO, 25. novembra (FENA) - Član Predsjedništva BiH Denis Bećirović čestitao je danas svim građankama i građanima Bosne i Hercegovine, i svim narodima BiH, "legalni državni praznik - Dan Državnosti Bosne i Hercegovine".

- Koristim priliku da svim građankama i građanima i BiH i svim narodima BiH čestitam legalni državni pravnik - Dan državnosti BiH. Svaki građanin ove zemlje i svaki narod može biti ponosan na 25. novembar - kazao je Bećirović, nakon polaganja cvijeća na Mezarju Kovači, povodom Dana državnosti BiH.

Naglasio je da Dan državnosti BiH - 25. novembar upućuje jasne poruke mira, tolerancije i zajedništva.

Istakao je da su nam te poruke danas u BiH važnije nego ikada.

Prema njegovim riječima, 1943. godine na prvom zasjedanju ZAVNOBiH-a bosanskohercegovački antifašisti su pronašli tačku sinteze i svebosanskog sabiranja.

- Isto tako potrebno je da i u 21. stoljeću pronađemo zajedničke imenitelje i tačku sinteze. Mjesto BiH je u evropskim i euroatlanskim integracijama, a neka nam pozitivni događaji iz prošlosti budu poticaj da gradimo sigurnost, mir i ljudska prava za svakog čovjeka u našoj zemlji - poručio je Bećirović.