<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Bakir Izetbegović o smjeni supruge Sebije: Bio sam u dilemi...

Na smjenu, sad već bivše generalne direktorice KCUS-a Sebije Izetbegović, reagovao je i predsjednik SDA Bakir Izetbegović rekavši da je bio u dilemi da li da se oglasi sa pozicije predsjednika SDA, jer je riječ o njegovoj supruzi. "I ne bih se oglasio kao suprug, jer se Sebija zna i sama dobro braniti", rekao je.

28. novembar 2023, 10:21

foto BUKA

Dodao je kako je "upravo kriza morala, ziheraštvo i šutnja onih koji su morali dići glas, jer dobro znaju šta je istina a šta laž, omogućila da se ova sramotna i protuzakonita stvar desi."

Kaže kako su svi koji su pratili rad Sebije Izetbegović i napade na nju koji traju skoro deceniju, svjedoci dviju istina.

“Prve, da su jasno, bez ostatka, demantovane laži koje je plasirao Asim Kurjak tvrdeći da Sebija Izetbegović nije doktorirala i da joj on nije bio mentor, te da se nije obrazovala u Zagrebu. Javno su predočeni materijalni dokazi, video-snimci, indeks i ostala dokumentacija koje su te laži potpuno raskrinkale.

I druge, da je prof. Izetbegović dovela u red funkcionisanje KCUS-a, najznačajnije i najveće zdravstvene institucije u Bosni i Hercegovini. Vraćen je dug od preko 100 miliona KM za koji svi dobro znamo kako je i u čijim mandatima nastao, zaštićeni su pacijenti i značajno popravljen njihov status, stalna je efikasna borba protiv korupcije, zanovljen je stručni medicinski kadar, izgrađeni novi objekti, nabavljena nova oprema, povećane plaće ljekarima i medicinskom osoblju…”, rekao je.

Kazao je kako se oglašava kao predsjednik Stranke koja se 33 godine suprotstavlja svakoj vrsti nasilja, nepravde, neistine i nemorala – i nastaviće da to radi.

“Linč koji je proveden nad prof. Izetbegović je sve to – nasilje i nepravda utemeljena na neistini, a omogućena rastućom krizom morala u bh. društvu u kojem se montažama i medijskim kampanjama zamjenjuju uloge dobrih i loših, poštenih i nepoštenih, obrazovanih i neobrazovanih…”, rekao je Izetbegović.