<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Mediji

Austrijski list o BiH pred izbore: “Zamislite načelnik Beča svečano otvori lift”

Austrijski list Kurier.

08. septembar 2022, 1:08

“Zamislite samo Michaela Ludwiga kako stoji tamo, među gomilom balona, ​​i svečano presijeca vrpcu, a povod je inauguracija novog lifta u AKH (univerzitetska klinika u Beču),” piše austrijski list Kurier, navodeći da se upravo to desilo u Bosni i Hercegovini.

Podsjećamo, jučer je u JZU Domu zdravlja Živinice otvoren novoizgrađeni lift, svečano, uz mnoštvo balona i presijecanjem vrpce.

Kurier navodi da je ovakva slika gotovo nezamisliva u Austriji, ali da su “u drugim, nerazvijenim zemljama” takve situacije realne i da postanu učestale pred izbore.

“Tamo su početkom oktobra parlamentarni izbori, što raznim političarima daje neke bizarne ideje”, navodi austrijski list.

“Čast da presiječe vrpcu imao je gradonačelnik Samir Kamenjaković. Potom je pozirao pred kamerama. U svakom slučaju, postigao je jedno: nakon ovog nastupa poznaju ga ljudi ne samo u njegovom gradu, već i šire. Neki će ga vidjeti kao brižnog gradonačelnika, drugi kao predmet šale”, dodaje ovaj austrijski list.