<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Ako se Bakir naljuti, Trojke neće biti ni u platama ni u robnoj razmjeni

21. april 2024, 1:53

Član Predsjedništva SNSD-a Staša Košarac rekao je da je “Trojka” konstanta isključivo u računici dijela međunarodne zajednice, ali da Republika Srpska nema ništa s tim.

On je istakao da je najvažnije to da je Srpska uvijek u plusu u svim dosadašnjim računicama sa “Trojkom”.

-Čujem da se pojedini lideri „Trojke“ bave platama u Srpskoj. Lakše im je da gledaju u tuđe dvorište, da se ne bi pozabavili sobom. A tu posla preko glave imaju… Da budemo načisto, Konaković ne bi primao platu sa nivoa BiH da nije dobio podršku Srpske za imenovanje u Savjetu ministara. Što se tiče varijable u Federaciji BiH, ako se Bakir malo naljuti, ni Konakovića, ni „Trojke” neće biti ni u platama, ni u robnoj razmjeni -, naveo je Košarac na “Instagramu”.

Podsjetimo, Konaković je u izjavi komentarisao odluku NSRS te je pojasnio kako su zbog sankcija došli u fazu da legaliziraju isplatu plate "na ruke".

"Došli su u fazu da zakonima odobravaju 'platu na ruke'. Naredna faza je novi član koji propisuje 'dozvoljenu robnu razmjenu umjesto plate'. Sve dok svijetom hara digitalizacija", napisao je Konaković.