BN


Ekonomija

29.08.2020

Ekonomija / Prosječna plata u Republici Srpskoj nedovoljna čak i za hranu

BN

Prosječna plata u Republici Srpskoj u julu ove godine iznosila je 955 konvertibilnih maraka. Zanimljivo je da je uprkos rastu prosječne plate u prethodnim mjesecima, u julu ipak bila manja za 3 konvertibilne marke u odnosu na mjesec jun.

Buka desk

09.05.2020

Desk / VASKRŠNJA KORONA ŽURKA Zamjenik ministra civilnih poslova BiH prkosio zakonu

BN

Koliko su pojedinci iz vlasti bahati pokazao je još jedan video snimak, koji kruži društvenim mrežama, a koji je nastao u vrijeme vaskršnjih praznika kada su bile najrigoroznije mjere na snazi kako bi se spriječilo širenje virusa korona.

Ekonomija

30.10.2019

Ekonomija / "Prointer" potpisao ugovor vrijedan 15 mil. KM sa “Elektrobijeljinom”

BN

Ugovor vrijedan 7,5 miliona evra ili oko 15 miliona maraka potpisali su danas u Bijeljini predstavnicu “Elektrobijeljine” i kompanije “Prointer” iz Banjaluke, za koju radi Igor Dodik, prenosi RTV BN

Buka desk

20.10.2018

Opozicija / SDS ima dokaze o izbornoj krađi. Naredne četiri godine biće osveta i linč

BN

SDS ima dokaze o izbornoj krađi, neki od tih dokaza su predočeni CIK-u, istakli su članovi SDS-a u emisiji "Izazovi" BN televizije i naglasili da ako je CIK nezavisno tijelo koje radi po zakonu treba da omogući ponovno brojanje glasova.

Buka desk

26.09.2018

Sve za izbore / Djeca na hladnoći čekala Željku Cvijanović, ona poručila: I ja sam se smrzla, ako vam je lakše

BN

Predsjednica Vlade RS Željka Cvijanović posjetila je jučer Osnovnu školu "Vuk Karadžić" u naselju Branjevo kod Zvornika. Mališanima koji su 45 minuta na hladnoći čekali kandidatkinju SNSD-a za predsjednicu manjeg bh. entiteta Cvijanović je poručila: "I ja sam se smrzla, ako vam je lakše".

Buka desk

26.09.2018

Gorivo / Nova poskupljenja: Gorivo ide na 2,50 KM?

BN

Do kraja sedmice vozači će morati dublje da zavuku ruke u novčanike. I to za gorivo. Očekuje se novi talas poskupljenja. Iako zvanične informacije nema, kako nezvanično saznajemo, distributeri su se odlučili da povećaju cijene, samo još nisu sigurni za koliko.

Buka desk

20.09.2018

Sa tribine / (VIDEO) Dodik penzionerima: Ko glasa za nas dobiće 100KM, ko ne glasa nek' vrati pare

BN

Na izbornoj tribini u Ugljeviku, predsjednik Republike Srpske i lider SNSD-a podsjetio je penzionere na obećanu jednokratnu pomoć u iznosu od 100 maraka. To će im, kako je rekao, pomoći da izađu na izbore i glasaju za SNSD. Ko ne bude glasao,kaže, novac će morati vratiti.

Buka desk

27.08.2018

Dodikov odnos sa novinarima / Od vrijeđanja do lažne podrške: Prvo psuje, protjeruje i stavlja mete na leđa novinarima, pa ih onda brani

BN

Predsjednik Republike Srpske poznat je po prijetnjama i vrijeđanju novinara. U kontekstu posljednjeg napada na novinare, zanimljiva je njegova podrška radniku medija koji je često bio meta uz korištenje vulgarnog vokabulara. Milorad Dodik "najoštrije je osudio" napad na novinara BN TV Vladimira Kovačevića i od nadležnih policijskih struktura zahtijeva da se ovaj slučaj do kraja i hitno rasvijetli.

Buka desk

20.08.2018

TESLIĆ / Sin ministra nije vozio auto vlade

BN

Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske i ministar Dragan Bogdanić najoštrije su demantovali informacije da je njegov službenim vozilom Vlade Republike Srpske izazvao udes u sinoć u Tesliću.

Buka desk

20.08.2018

ŠKOLA / REPUBLIKA SRPSKA OSTAJE BEZ DJECE Sve manje đaka

BN

U Bijeljini svake godine sve je manje đaka prvaka, te je ove godine u prve razrede u osnovnim školama upisano njih 46 manje nego prošle godine. U prevodu izgubili smo skoro dva i po odjeljenja.

Posmatrajte događaje izbliza.

Prijavite se na naš Newsletter.