Panika među građanima Bileće nakon serije zemljotresa: Škole zatvorene, strah i nesigurnost se nastavljaju

Građani Bileće su u panici nakon serije zemljotresa koji su se dogodili danas u ranim jutarnjim satima. Stanovnici su svjedočili podrhtavanju tla od 4 do 5 sati ujutro, što je izazvalo strah i nesigurnost među lokalnim zajednicama. Uz to, škole su zatvorene zbog situacije, pružajući dodatnu potvrdu ozbiljnosti situacije.

Jedan od građana, Stevo Radić, iznio je svoje iskustvo: “Treslo se intenzivno sat vremena, a nakon toga nismo mogli zaspati. Moja kćerka je bila jako uplašena, a podrhtavanje tla i dalje se nastavlja, što dodatno povećava našu zabrinutost.”

Ova situacija izaziva ozbiljnu zabrinutost među lokalnim stanovništvom, a vlasti pozivaju građane da ostanu oprezni i prate upute civilne zaštite. Dok se situacija dalje razvija, zajednica Bileće ostaje u strahu od mogućih daljnjih potresa.

- TEKST NASTAVLJA ISPOD OGLASA -

“Danas nema nastave u osnovnim školama, srednjoškolskim centru i vrtiću u Bileći. Zbog jakog zemljotresa koji je noćas potresao naše područje odlučeno je da se danas ne izvodi nastava zbog bezbjednosti učenika. U kontaktu smo sa Ministarstvom prosvjete Republike Srpske i na osnovu njihovih preporuka nastava se danas neće izvoditi”, saopšteno je iz ovih obrazovnih ustanova.

“Izuzetno jak zemljotres, narod se malo uznemirio, ali smatram da smo dobro prošli, u smislu da nema nekih oštećenja u gradu. Pratićemo situaciju. Učenici danas ne idu u školu, zbog predostrožnosti. Takođe, ne rate ni vrtići. Kada je u pitanju osjećaj, ja nikada, od kada sam živ, jači zemljotres osjetio nisam”, kazao je načelnik Bileće Veselin Vujović.

Kako kaže, to je bio najjači potres od kada zna za sebe.

Jak zemljotres pogodio je područje Hercegovine jutros u 4 sata i 6 minuta javlja EMSC.

Zemljotres je bio jačine 5.4 stepeni po Rihteru.

NAJNOVIJE

Ostalo iz kategorije

Najčitanije