Jelena Trivić: Krivična protiv Zore Vidović zbog Prointera

Ovom izmjenom je naknada za nadzor po terminalu podignuta sa sadašnjih 40 КM na 50 КM po terminalu što je rast od 25%. Prema zvaničnim podacima Republičke uprave za igre na sreću, ovakvih aparata ima oko 12.000 (terminala i automata). To znači da će građani Srpske ovu uslugu „Prointeru“ umjesto sadašnjih 480.000 КM, mjesečno plaćati 600.000 КM, što na godišnjem nivou iznosi dodatnih 1,44 miliona koje će građani morati platiti „Prointeru“, izjavila je predsjednica Narodnog fronta. 

Ona kaže da je ova izmjena pravdana činjenicom da je ugovorom koji je potpisan između Ministarstva finansija i kompanije “Prointer“ regulisano da se u slučaju vanrednih okolnosti koje ometaju izvršenje ugovornih obaveza može tražiti izmjena, pa je zahtjev za izmjenu Pravilnika u suprotnosti sa ranije potpisanim ugovorom. 

„Naime, u osnovnom ugovoru koji je zamijenjen izmjenjenim Pravilnikom od 8.3.2024. godine nije predviđeno da se navedene cijene koje pruža kompanija „Prointer“ mogu povećati iz razloga inflacije, jer inflacija nije vanredna okolnost koja bi ometala izvršavanje ugovornih obaveza“, navodi Trivićeva. 

NAJNOVIJE

Ostalo iz kategorije

Najčitanije