Prefarban grafit sa mrzilačkom porukom u Banjaluci

Foto BUKA

Prefarban je grafit koji je stajao preko puta Univerzitetskog kampusa u naselju Borik u Banjaluci

” Smrt studentima došljacima” stajalo je na grafitu koji je danas izazvao snažnu reakciju javnosti.

- TEKST NASTAVLJA ISPOD OGLASA -

Nakon što je grafit objavljen na društvenim mrežama, javili su se zainteresovani građani koji su htjeli sami da ga prekreče. 

U međuvremenu se oglasio ministar visokoškolskog obrazovanja Srđan Rajčević te gradska uprava, koja je najavila uklanjanje grafita što hitnije.

Ministar Rajčević osudio je ovo varvarstvo

“Pobogu, šta se dešava u glavama, koji lončići su se polupali? Najoštrije osuđujem ovo varvarstvo. Banjaluka je bila i biće otvoren, studentski grad, dom za sve buduće intelektualce. “Došljaci” postoje samo u glavama onih koji mjesto rođenja smatraju jedinim postignućem u životu”  napisao je Rajčević na Tviteru

Iz Gradske uprave zamolili su sugrađane da ovakve slučajeve prijave Komunalnoj policiji.

Ovo je poručeno iz Odjeljenja za inspekcijske poslove i komunalnu policiju, te dodaju da je grafit istog sadržaja već nekoliko puta uklanjan sa pasarele na Starčevici.

-Kada je riječ o konkretnom slučaju grafita u Boriku, isti nije prijavljen Komunalnoj policiji, ali su komunalni policajci izašli na teren odmah nakon što se informacija pojavila na društvenim mrežama i grafit će biti uklonjen u najskorijem roku – rekli su u Odjeljenju.

Oni su pojasnili da Komunalna policija postupa po prijavama i redovno uklanja grafite, te pozvali sugrađane da ovakve slučajeve obavezno prijave Komunalnoj policiji.

Svi sugrađani koji uoče grafite neprimjerenog sadržaja, iste mogu prijaviti Komunalnoj policiji putem telefona: 051/ 306-464 ili putem adrese elektronske pošte: [email protected]

“Ovom prilikom Grad Banja Luka apeluje da se sugrađani suzdrže od ispisivanja grafita uvredljivog i neprimjerenog sadržaja, kao i činjenja bilo kojih drugih radnji koje mogu uvrijediti druga lica, jer je Banja Luka otvoren grad u kojem su svi dobrodošli” saopšteno je iz banjalučke Gradske uprave.

Jedan grafit je prefarban, ali ostaju desetine možda i stotine takvih koje treba ukloniti. 

NAJNOVIJE

Ostalo iz kategorije

Najčitanije