Nakon ostavki pojedinih ministara, Vlada Republike Srpske raspisala konkurs za izbor novih

S obzirom da je situacija krajnje ozbiljna, da je i Federacija BiH ozbiljno shvatila formiranje Vlade i institucija, u Republici Srpskoj nemaju vremena da čekaju, pa su na sajtu Vlade RS raspisali konkurs za dva upražnjena ministarska mjesta.

Sam konkurs je najavio i prvi čovjek Republike Srpske, Milorad Dodik, koji je poručio da ne može vjerovati svojim članovima, kamolio koalicionim partnerima, jer im se stalno neko „podvali“.

S toga je Vlada jasno definisala konkurs, koji pored klasičnih formalnosti da je osoba punoljetna, da posjeduje poslovnu sposobnost i državljanstvo RS/BiH, sadrži neke posebne odredbe.

- TEKST NASTAVLJA ISPOD OGLASA -

U posebne odredbe za ispunjavanje uslova na ministarsku poziciju spadaju:

– Da je osoba promijenila minimalno tri političke partije (opcije)

– Da je osuđivana za teža krivična djela (po mogućnosti da je oštetila budžet RS)

– Da ima kupljenu diplomu (priznaju se i diplome iz Brčkog, Travnika i Širokog Brijega ali samo ukoliko je student diplomirao za manje od dvije godine)

– Da može spavati na stolici kad god je to potrebno

– Da ima položen vozački ispit B kategorije

– Da je komunikativan i da voli pjesme Baje Malog Knindže

– Da do sada nije imao radnog iskustva

– Da je mijenjao i da je spreman da mijenja nacionalnu pripadnost svake dvije godine

Vlada je navela i da prednost imaju djeca i srodnici zaposlenih na izvršnim pozicijama u institucijama Republike Srpske i poslanicima Narodne skupštine Republike Srpske.

Konkurs je aktivan do daljnjeg ali s obzirom da nije naveden datum zatvaranja konkursa, Vlada je ostavila prostor da konkurs zatvori kada se dovoljno kandidata prijavi. U Zaključku objave konkursa je navedeno da će Vlada, ukoliko bude više kandidata ispunjavalo uslove konkursa, istima ponuditi direktorska mjesta u nekim javnim preduzećima, što bi trebalo da dodatno ohrabri potencijalne kandidate.

Teskt je satiričnog karaktera

NAJNOVIJE

Ostalo iz kategorije

Najčitanije