Iran najavio napad na Izrael ajetom iz Kur'ana, evo o čemu govori

Oružane snage Irana objavile su u ponedjeljak na svom X profilu da je odgovor Islamske Republike na nedavni izraelski napad na Teheran “neizbježan”.

U nekoliko objava na mreži X (bivši Twitter), iranska vojska je objavila najave napada na Izrael koristeći poveznicu #IstinskoObećanje, kako su se zvale njihove ranije operacije odgovora na izraelske napade.

“Naš odgovor je neizbježan” i “Ovaj put ćemo napasti da osakatimo”, poruke su iranskih vojnih snaga.

- TEKST NASTAVLJA ISPOD OGLASA -

Potom su citirali i 80. ajet iz sure El-Isra u Kur'ana:

“I reci: ‘Gospodaru moj, učini da umrem, a da si Ti zadovoljan mnome i učini da iz mrtvih ustanem, a da si Ti zadovoljan mnome, i daruj mi od Sebe snagu koja će mi pomoći!'”

Izrael je 26. oktobra izveo seriju zračnih napada na Iran u znak odmazde za iranski napad početkom mjeseca.

Eksplozije su se mogle čuti u glavnom gradu Irana, Teheranu, no iranske vlasti navele su da su izazvale samo “ograničenu štetu”.

Bio je to ujedno i prvi put da je izraelska vojska otvoreno napala Iran, koji se nije suočio sa ovim intenzitetom napada od rata s Irakom 1980-ih.

Izraelski napad koji je trajao više sati završio je neposredno prije izlaska sunca u Teheranu, a izraelska vojska je rekla da je ciljala na proizvodne objekte “koji se koriste za proizvodnju projektila koje je Iran ispalio na državu Izrael tokom prošle godine“.

NAJNOVIJE

Ostalo iz kategorije

Najčitanije