Orban: “Zapad će uskoro saznati kako izgleda IZGUBITI RAT”

Većina zapadnih zemalja će uskoro saznati kako izgleda izgubiti rat.

Rekao je ovo mađarski premijer Viktor Orban, misleći na sukob Rusije i Ukrajine.

Mađarska pokušava da se ne miješa i zalaže se za mir, iako je većina članica EU i NATO-a podržala Kijev, obezbijeđujući skoro 200 milijardi dolara u oružju, municiji i opremi. Obraćajući se nacionalnom radiju “Košut” u petak, Orban je izjavio da Budimpešta i dalje ima malo slobode u politici, iako je pritisak iz Brisela pojačan.

- TEKST NASTAVLJA ISPOD OGLASA -

– Zapadnjaci ne žele da okončaju sukob Rusije i Ukrajine i očigledno žele da bude nastavljen, žele da ratuju, sada žele i da ratuju u ekonomiji – rekao je Orban i dodao:

“Oni su u problemima do guše, oni su u izgubljenom ratu, oni gube rat upravo sada”.

Ove zemlje, ili većina njih, podsjeća Orban, nisu izgubile rat od Drugog svjetskog rata. Naravno, Nijemci su ga izgubili, ali većina njih je bila na pobjedničkoj strani.

– Sada se suočavaju sa potpuno novim iskustvom – uskoro će izgubiti rat. Mađarska neće, jer ovo nije naš rat, mi se nismo miješali – nastavio je mađarski premijer.

Cijela EU peva u jedan glas kada je u pitanju sukob Rusije i Ukrajine, dodao je Orban, ali je Mađarska uspjela da ostane po strani. To mu daje nadu da će Budimpešta imati prostora i za “pogrešnu ekonomsku politiku zasnovanu na logici rata”.

Prema riječima premijera Mađarske, Zapad se vratio na “logiku hladnog rata” kada je riječ o ukrajinskom sukobu, vraćajući se na stare načine razmišljanja i birajući da ratuje ne samo u bezbjednosnoj sferi, već i u ekonomskoj i sa sankcijama ne samo Rusiji već i Kini.

– Naravno, ako nam dobri Gospod pomogne, onda će u Americi pristalice za rat biti zamijenjene pristalicama mira, a predsjednik Tramp će se vratiti, i tada možemo da odahnemo, jer više nećemo biti sami, biće nas barem dvoje – zaključio je Orban.

NAJNOVIJE

Ostalo iz kategorije

Najčitanije