Zatvaraju se prodavnice poznatog modnog lanca u regionu, ima ih i u BiH

Od prije dva dana privremeno su zatvorene prodavnice modnog lanca Modiana u Sloveniji, Hrvatskoj i Srbiji.

Lanac je obavijestio kupce u Sloveniji putem društvenih mreža da zatvara devet trgovina u Merkator centrima u Kamniku, Domžalama, Krškom, Trebnju, Slovenskoj Bistrici, Ptuju, Slovenskim Konjicama, Rogaškoj Slatini i Mariboru. Preostalih 13 trgovina širom Slovenije ostaje otvoreno.

U Hrvatskoj je lanac obavijestio o zatvaranju do daljnjeg 16 trgovina, i to u gradovima Čakovec, Karlovac, Metković, Osijek, Pula, Rijeka, Samobor, Salona Mall, Zadar, Zagreb, Župa Dubrovačka, Varaždin i Đakovo. Samo tri trgovine su ostale otvorene – Velika Gorica, Vrbani (Point Centar Zagreb) i Outlet Lee Cooper Ikea, stoji u objavi.

- TEKST NASTAVLJA ISPOD OGLASA -

Budući da vlasnik Modiane, Montecristo SL , od 2016. godine, Merkatoru već duže vrijeme ne plaća najam i troškove poslovnica, uprava Merkatora odlučila je raskinuti ugovore o zakupu i zatvoriti trgovine.

Iz Merkatora, koji je u vlasništvu hrvatske grupe Fortenova, rekli su da na takvu odluku bili prisiljeni jer je dug za zatvorene poslovnice na nivou Fortenove premašio 3,5 miliona evra. Ugovor o najmu istekao je 3. oktobra ove godine, a zbog nepoštovanja ugovornih obaveza Merkator je odustao od ugovora.

U Bosni i Hercegovini je registrovano sedam Modiana podružnica, a njihov vlasnik putem preduzeća Modiana je Poslovni sistem Merkator.

NAJNOVIJE

Ostalo iz kategorije

Najčitanije