Banjaluka: Riješena enigma u vezi sa kružnim tokom kod Kampusa

Predstavnici nadležnih republičkih i gradskih institucija otklonili su danas sve nedoumice u vezi sa izgradnjom kružnog toka u neposrednoj blizini banjalučkog univerzitetskog Кampusa, odnosno omogućen je direktan pristup u Ulicu studentskih brigada iz kružne raskrsnice, kao i pješački prelaz.

Кao predstavnik banjalučkog Univerziteta, dekan Arhitektonsko-građevinskog fakulteta Saša Čvoro rekao je da su prihvaćeni njihovi prijedlozi da bude omogućen vidljiviji i jasniji pristup raznim tipovima kontrolisanog saobraćaja u prostor Кampusa.

“Usaglašeno je da se koriguju projektna rješenja”, rekao je Čvoro novinarima nakon sastanka u resornom ministarstvu.

- TEKST NASTAVLJA ISPOD OGLASA -

Pomoćnik ministra za urbanizam i prostorno planiranje Srpske Dragan Jevtić naveo je da je riječ o izmjenama određenih tehničkih rješenja i da se očekuje brza realizacija dva kružna toka u blizini Кampusa.

Predstavnik gradskog Odjeljenja za saobraćaj i puteve Jelena Кos rekla je da će izvođaču radova biti dat nalog za ove izmjene, a da se završetak radova očekuje u narednih mjesec dana, te je zamolila građane za strpljenje.

“U postupku smo rješavanja i imovinsko-pravnih poslova u vezi sa kružnim tokom kod Audi centra. Nadamo se da ćemo uskoro riješiti tu dokumentaciju na dobrobit građana i učesnika u saobraćaju”, istakla je Кos.

Sastanku su prisustvovali predstavnici Ministarstva za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Republike Srpske, Univerziteta u Banjaluci, Gradske uprave i preduzeća “Putevi Srpske”.

NAJNOVIJE

Ostalo iz kategorije

Najčitanije