Samo bahato: Mask poklanja milion dolara dnevno za Trampovu pobjedu na izborima

Milijarder Ilon Mask obećao je da će poklanjati milion dolara svakog dana do predsjedničkih izbora u novembru nekome ko potpiše njegovu onlajn peticiju za podršku Ustavu SAD.

Mask je odmah dodijelio ček od milion dolara učesniku njegovog skupa u Pensilvaniji čiji je cilj bio da okupi pristalice republikanca Donalda Trampa.

Prema riječima osoblja događaja, pobjednik je čovjek po imenu Džon Dreher.

- TEKST NASTAVLJA ISPOD OGLASA -

Poklanjanje novca je najnoviji primjer načina na koji Mask koristi svoje ogromno bogatstvo da utiče na neizvjesnu predsjedničku trku između Trampa i protivkandidata iz Demokratske stranke Kamale Heris.

Mask je osnovao “Amerika PAK”, organizaciju za političku akciju koja pruža podršku Trampovoj predsjedničkoj kampanji. Grupa pomaže u mobilizaciji i registrovanju birača u državama u kojima je trka najneizvjesnija, ali postoje znaci da ima problema da ispuni svoje ciljeve.

Skup u Herisburgu je treći u isto toliko dana u Pensilvaniji gdje Mask opisuje novembarske izbore oštrim terminima i ohrabruje pristalice da glasaju prijevremeno i navedu druge da učine isto.

On je izjavio da će, ako pobijedi Herisova, to biti “posljednji izbori”, sugerišući da SAD više neće postojati. On je rekao i da dva atentata na Trampa dokazuju da on ne ide niz dlaku i mijenja status kvo na način na koji Herisova to ne čini, te da zato nju niko ne pokušava da ubije.

NAJNOVIJE

Ostalo iz kategorije

Najčitanije