Zatvaramo Invictus, tužićemo banke!

Bojan Vujić, direktor kompanije Invictus Technology Group d.o.o. iz Banjaluke, na konferenciji za novinare najavio je zatvaranje kompanije. Vujić je istakao da su se našli u situaciji u kojoj više ne mogu obavljati poslovne aktivnosti jer su im, nakon mjesec dana, zatvoreni svi poslovni računi, bez jasnog objašnjenja od strane banaka.

“Prinuđeni smo da zatvorimo Invictus jer su nam banke samovoljno onemogućile poslovanje. Nemamo nijedan aktivan račun, a banke ne žele ili ne smiju da objasne zašto,” naglasio je Vujić. Dodao je da je zbog ovih problema raskinuto više od 100 ugovora, te će se preostali ugovori raskidati u naredna dva do tri mjeseca.

Vujić je naglasio da će kompanija nastaviti da traži načine za izmirenje svih svojih obaveza, kao što su činili i do sada, te će preispitati sve ranije donesene odluke. Takođe, najavio je da će protiv svih koji su nanijeli štetu Invictusu biti pokrenute tužbe.

- TEKST NASTAVLJA ISPOD OGLASA -

Vujić je najavio i dvije inicijative koje će biti upućene prema Narodnoj skupštini Republike Srpske. Prva inicijativa se odnosi na izmjene zakona o unutrašnjem platnom prometu, s ciljem definisanja uslova za otvaranje i zatvaranje poslovnih računa, dok je druga vezana za preispitivanje rada Agencije za bankarstvo Republike Srpske.

NAJNOVIJE

Ostalo iz kategorije

Najčitanije