Kako je Miloš iz Kasindola podigao kredit na ime preminulog

Miloš Lučić (25) iz Kasindola optužen je da je lažirao podatke kako bi kao sudužnik na ime preminulog Ž.J. podigao kredit u Mikrokreditnoj organizaciji “Sanrajz” od 7.500 KM.

Optužnicu protiv njega podiglo je Okružno tužilaštvo u Istočnom Sarajevu, a potvrdio Osnovni sud u Sokocu.

Lučića terete za krivično djelo obmana pri dobijanju kredita ili drugih pogodnosti.

- TEKST NASTAVLJA ISPOD OGLASA -

Prema optužnici on je u MKO “Sanrajz” 15. februara 2021. godine kao sudužnik uz zahtjev za kredit predao neistinite podatke.

– Pored ostale potrebne dokumentacije predao je i rekapitulacije – platne liste preduzeća „FASA“ d.o.o Sarajevo za mjesec novembar 2020. godine, decembar 2020. godine i januar 2021. godine, koje glase na njegovo ime, iako nikada nije bio u radnom odnosu u tom pravnom licem. Kredit je i odobren na osnovu priložene dokumentacije, nakon čega je zaključen ugovor o kreditu od 17.02.2021. godine između Mikrokreditne fondacije „Sanrajz“ kao povjerioca i Ž.J. kao dužnika i Miloša Lučića kao sudužnika, te su Ž.J. novčana sredstva u iznosu od 7.500,00 KM stavljena na raspolaganje- stoji u optužnici, prenosi Glas Srpske.

Navodi se da je postupanjem Lučića na ovaj način oštećena Mikrokreditna fondacija „Sanrajz“ za ukupan iznos od 8.827,06 KM, uvećan za dospjele kamate i troškove.

NAJNOVIJE

Ostalo iz kategorije

Najčitanije