Meteorolozi nemaju dobre vijesti- pred nama je nagla promjena vremena

Prema najnovijim informacijama koje javlja BHmeteo.ba, danas još uživamo u stabilnom vremenu, ali od sutra možemo očekivati porast naoblake i lokalne slabe padavine. Temperature će se tokom mjeseca postepeno smanjivati, a pred kraj oktobra moguće je i osjetno zahlađenje.

Nakon nekoliko pretežno sunčanih i toplih oktobarskih dana, prognoza najavljuje kišu, što sugerira da se uticaj anticiklone polako smanjuje. Kako mjesec odmiče, temperature će se sve više približavati jesenjim vrijednostima, donoseći hladnije noći i jutra, kao i sve češće i dugotrajnije magle.

ČETVRTAK (17.10.): Očekuje se porast naoblake sa zapada, uz kišu slabog intenziteta koja će prvo zahvatiti Krajinu, a kasnije i veći dio zemlje. U najtoplijem dijelu dana, temperature će se kretati od 12°C na sjeverozapadu do 20°C na jugu.

- TEKST NASTAVLJA ISPOD OGLASA -

PETAK (18.10.) do NEDELJE (20.10.): Zbog rubnog uticaja ciklona, prevladavaće oblačno vrijeme s lokalnim padavinama, posebno na zapadu i jugu zemlje. Ipak, istok i sjeveroistok dobiće nešto više sunčanih intervala.

Nakon nedjelje, ponovnim jačanjem anticiklona, očekuje nas niz pretežno sunčanih dana, ali uz hladnija jutra i mogućnost pojave mraza.

Pripremite se, jer krajem oktobra očekujemo izraženiju promjenu vremena, sa osjetnim padom temperatura i novim padavinama!

NAJNOVIJE

Ostalo iz kategorije

Najčitanije