Prvi SNSD odbornik koji je javno dao Dodiku mandat na raspolaganje: Ne mogu reći da sam bio saglasan, ali jutro je pametnije od noći…

Prvi novoizabrani odbornik u skupštini Grada Banjaluka a koji dolazi iz SNSD-a, i koji je javno stavio svoj mandat Predsjedniku Miloradu Dodiku je Marinko Umičević.

“Prvobitno, ne mogu reći da sam bio saglasan, jer na neki način to nije fer prema glasačima koji su birali.Dobio sam veliki broj poziva u kojima mi poznanici i prijatelji, kao i radne kolege i sportski radnici iskazuju podršku. Naglašavam opet, da sam sve svoje glasove dobio kao Marinko Umičević lično, i pored velike opstrukcije koja me zadesila iz partije iz koje dolazim! SNSD nije podržao moju kampanju kako bi bilo prirodno da podrži, a sve još od sjednice Skupštine u kojoj sam glasao za realokaciju sredstava da se isplate socijalna primanja, o čemu smo se prethodno i konsultovali sa predsjednikom Dodikom. Takođe, moja borba za prostorije RK Borac, očigledno, smeta mnogima u SNSDu. Uprkos tome svemu, zahvalan sam za svaki glas pojedinačno, za mene je to veliki uspjeh i velika potvrda da radim i značajno doprinosim svom Gradu, našoj Banjaluci. Kako je jutro pametnije od noći, a i nakon konstruktivnog razgovora sa predsjednikom, želim da naglasim da ja ne želim da budem remetilački faktor unutar SNSDa, niti da budem kamen spoticanja u ovoj odluci po pitanju mandata. Želim da budem podrška predsjedniku Dodiku u ovim teškim vremenima, dok vodi druge bitke u ime svih nas, kao što je aktuelna pred Sudom BiH. Stoga, svoj mandat stavljam na raspolaganje partiji i predsjedniku” napisao je Umičević na mrežama

- TEKST NASTAVLJA ISPOD OGLASA -

Podsjetimo, na društvenim mrežama počele su unutarstranačke rasrpave nakon što je Milorad Dodik donio odluku da svih 11 SNSD-ovih odbornika stave svoje mandate za odbornike stranci i njemu a da će oni odlučiti ko će ući u Banjalučku skupštinu.

Vlado Đajić pohvalio se na društvenim mrežama da je juče između ostalij donesena odluka da on ostaje na čelu banjalučkog odbora do 2026. godine, na šta mu je odgovorio njegov stranački kolega Srđan Mazalica, navodeći da takva odluka nije donesena.

NAJNOVIJE

Ostalo iz kategorije

Najčitanije