DODIK: Rukovodstvo SNSD-a će izabrati 11 kandidata koji će ići u Skupštinu…

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik rekao je nakon održanog sastanka da će kandidati koji su bili na listi ove partije za lokalne izbore u Banjaluci potpisati izjavu o ostavci, a da će rukovodioci partije izabrati 11 kandidata koji će ići u Skupštinu i koji će se baviti politikom SNSD-a, javlja ATV.

“Razumjeli smo gradonačelnika koji je rekao da ne želi SNSD unutra, nemamo ništa protiv, želimo mu da napravi što prije skupštinsku većinu i da ponese cjelokupnu odgovornost za stanje u gradu. Ovakav naš pristup podrazumijeva da ne možemo da nosimo odgovornost za bilo kakve projekte ako nismo dio vlasti a nismo i SNSD neće biti dio vlasti jer ne možemo da obezbijedimo većinu“, rekao je Dodik.

Dodik je poručio da će republičke institucije ostati privržene projektima razvoja Banjaluke.

- TEKST NASTAVLJA ISPOD OGLASA -

“Tražimo model na koji ćemo to u budućnosti raditi“, dodao je Dodik.

Dodik kaže da su koalicioni partneri slobodni da rade šta misle da treba da rade.

“Jasno nam je da značajni broj njih glasao protiv našeg kandidata. Oni su odabrali takvu politiku. Cijenimo imajući u vidu da su glasali za gradonačelnika da su na toj političkoj opciji. Uvijek govorimo da je važno da linija podrške i vlasti bude ista, i da gradonačlenik i skupštinska većina imaju jednaku politiku. Mi nismo blokirali ni prošli put. Veoma dobro razgraničavam politike i mislim da nam treba okupljanje na poltikiama jedinstva“, dodao je Dodik.

Istakao je da će Nikola Šobot biti njegov novi savjetnik za Banjaluku

– Svi ćemo raditi na tome da se Banjaluka razvija. Sve što budemo radili kontrolisaće Nikola Šobot – rekao je Dodik.

Naveo da je trenutni deficit u gradu 35 miliona KM.

– Kako je to moguće? Saznao sam da rekonstrukcija Kuće Milanovića nema građevinske dozvole. Sada će biti plaćene ogromne kazne. Da li to može pokriti radost pobjede? Gradska uprava je to radila s novcem iz budžeta Srpske. Gradonačelnik je imao negativan revizorski izvještaj – istakao je Dodik.

Dodik je čestitao svim predsjednicima mjesnih odbora stranke koji su se zalagali izuzetno na izborima.

– Vođena je korektna kampanja. Pobijedili smo na svakom mjestu, pa i tamo gdje su bili oni skeneri, a neki su plasirali priču da krademo glasove – rekao je Dodik.

Predsjednik Gradskog odbora SNSD-a Banjaluka Vlado Đajić istakao je da je zadovoljan urađenim i ocijenio sastanak konstruktivnim.

– Imamo 11 odbornika u Skupštini grada i 12.000 glasova više od PDP-a. Naš plan je da se izvrši detaljna analiza rezultata, sa sugestijama šta treba popravljati, kako bi dočekali spremni izbore 2026. godine – rekao je Đajić.

NAJNOVIJE

Ostalo iz kategorije

Najčitanije