Dobre vijesti! Posrnuli div staje na noge: Poznata domaća kompanija prima 50 radnika

Domaća kompanija Energoinvest raspisala je oglas za prijem 50-ak uposlenika i to na neodređeno radno vrijeme.

Ovo ukazuje na činjenicu da bh. div doživljava svojevrstan preporod nakon što je funkciju direktora nedavno preuzeo Mirza Usamujić, piše BiznisInfo.ba.

Naime, u cilju jačanja kapaciteta, te pokretanja novih projekta u narednom periodu, Energoinvest je raspisao oglas za prijem u radni odnos, na neodređeno vrijeme, 49 izvršilaca, za ukupno 24 različita radna mjesta.

- TEKST NASTAVLJA ISPOD OGLASA -

Između ostalog, traži se pomoćnik direktora za tehničko-tehnološke oblasti, a traže se i inženjeri, rokovodioci prodaje itd. Dakle, riječ je u glavnom o radnim mjestima na “višim pozicijama”.

Podsjetimo da je ove sedmice Energoinvest potpisao ugovor o isporuci opreme za solarne elektrane vrijednosti preko 1,3 miliona KM. Ovaj ugovor predstavlja ne samo važan komercijalni uspjeh, već i simboličan zaokret ka održivom razvoju i obnovljivim izvorima energije.

Ovaj ambiciozni projekt dolazi samo 10 dana nakon potpisivanja ugovora o saradnji sa renomiranom njemačkom kompanijom Wattkraft, čime se potvrđuje odlučnost Energoinvesta da postane aktivni učesnik u energetskoj tranziciji i segmentu obnovljivih izvora energije.

Energovinest je, također, nedavno najavio i jače prisustvo u zemljama regiona poput Crne Gore.

NAJNOVIJE

Ostalo iz kategorije

Najčitanije