Ponedjeljak, dan žalosti u dvije opštine zbog smrti četvoro mladih

Zbog tragedije u kojoj je poginulo četvoro mladih, Branka Dusper i Armin Puščulović iz Kiseljaka te Amina Kardaš i Sarah Savić iz Visokog, ponedjeljak, 14. oktobar, proglašen je danom žalosti u Visokom i Kiseljaku.

Od nastradale omladine koja je zajedno otišla u smrt kada se mercedes survao u rijeku Bosnu u mjestu Dobrinje oprostili su se brojni prijatelji i poznanici koji su ostali šokirani težinom ove tragedije, upućujući saučešća njihovim najmilijima.

U ovoj strahoti u noći između srijede i četvrtka jedan mladić, B.M. (22), koji je sa njima bio u vozilu, spasio se pukom srećom i zadobio je teške povrede.

- TEKST NASTAVLJA ISPOD OGLASA -

Mladić, koji je čudom preživio ovu strahotu, u gluvo doba noći tražio je pomoć, a kako smo pisali, pretpostavlja se da je on ispao iz vozila prije nego što je sletjelo u rijeku, dok su njegovi prijatelji ostali zaglavljeni u vozilu.

Mirza Ganić, gradonačelnik Visokog, proglasio je ponedjeljak danom žalosti te će biti spuštene zastave na pola koplja na zgradi Gradske uprave Visoko, na zgradama javnih preduzeća i javnih ustanova, kao i na zastavama postavljenim na javnim prostorima.

Takođe su otkazane sve planirane kulturno-zabavne i sportske manifestacije.

U dogovoru sa načelnikom opštine Kiseljak Mladenom Ramljakom, ponedjeljak je proglašen danom žalosti i u Kiseljaku.

Omladina se vozila mercedesom na regionalnom putu između Kaknja i Visokog, kada je, kako se sumnja, nastradali mladić izgubio kontrolu nad vozilom i ono je završilo u rijeci Bosni.

Iz MUP-a Zeničko-dobojskog kantona saopštili su da je oko 1.30 Operativni centar Uprave obaviješten da je u mjestu Buzić Mahala pronađen B.M. (22) iz Visokog, koji je imao vidne povrede i sa kojim je bilo teško ostvariti komunikaciju, te mu je pružena medicinska pomoć.

“U 3.30 časova iz Kantonalne bolnice Zenica je potvrđeno da je povrijeđeno lice zadobilo teže povrede i da se prilikom medicinske obrade lica došlo do podataka da se zajedno sa još tri lica kretao u vozilu regionalnim putem i da je u mjestu Dobrinje došlo do slijetanja vozila u rijeku Bosnu”, navode iz policije.

Policija je na lokaciji u mjestu Dobrinje uočila tragove slijetanja vozila.

Odmah su angažovani timovi Specijalne policijske jedinice, te je formirana uviđajna ekipa Sektora kriminalističke policije, koja je zajedno sa dežurnim kantonalnim tužiocem izašla na lice mjesta radi vršenja uviđajnih radnji.

“Nakon što je u koritu rijeke Bosne uočeno vozilo, pristupilo se izvlačenju te je potvrđeno da se u vozilu nalaze četiri tijela. Izvršen je uviđaj kojim je neposredno rukovodio dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona, po čijem nalogu je u Prosekturi Kantonalne bolnice Zenica izvršena obdukcija tijela, kao i identifikacija”, navode iz policije.

Vijest o pogibiji četvoro mladih uznemirila je javnost u cijeloj zemlji, a za neke od njih sahrana je bila zakazana za danas.

NAJNOVIJE

Ostalo iz kategorije

Najčitanije