Pripadnici OS BiH osmi dan bez pauze angažirani na uklanjaju posljedica razornih poplava

Prije osam dana prvi su na ugrožena područja izašli upravo pripadnici OSBiH s potrebnom mašinerijom i logističkom potporom

Oružane snage Bosne i Hercegovine (OSBiH) su do sada nebrojeno putra dokazale posvećenost u pružanju pomoći civilnim strukturama vlasti i cjelokupnom stanovništvu naše zemlje, kad god je to potrebno. 

Ne štedeći vlastite živote, pripadnici OSBiH uvijek pomažu u najtežim okolnostima. Na žalost, neki od njih su i u ovoj aktualnoj prirodnoj katastrofi doživjeli velike osobne gubitke, ali su nastavili časno i predano služiti svojoj domovini, saopćeno je iz Ministarstva odbrane BiH.

- TEKST NASTAVLJA ISPOD OGLASA -

Prije osam dana prvi su na ugrožena područja izašli upravo pripadnici OSBiH s potrebnom mašinerijom i logističkom potporom, i od tada, bez pauze, i danas angažirani su na više lokacija na uklanjanju posljedica katastrofe.

Inženjerijske jedinice OSBiH sa svojim teškim mašinama i ljudstvom i dalje aktivno djeluju na širem području općina Jablanica, Kreševo, Fojnica i Konjic, gdje rade na raščišćavanju terena i objakata, kao i uklanjanju otpadnog materijala.

Ukoliko se ukaže nova potreba, Oružane snage BiH spremne su upotrijebiti i dodatna sredstava na samom terenu, uključujući i helikopterske kapacitete, saopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Ministarstva odbrane BiH. 

NAJNOVIJE

Ostalo iz kategorije

Najčitanije