Ovo je priča o malom Jasminu (15) koji je iz bujice SPASAO OČUHA

U malom selu Dusine kod Fojnice, 15-godišnji Jasmin Karalija pokazao je nevjerovatnu hrabrost i snagu dok su poplave nosile sve pred sobom.

Ova priča o mladom heroju zabilježena je kada je ekipa “Ljetne kuhinje” Hajat televizije stigla na teren kako bi pružila pomoć ugroženim stanovnicima.

Dok su se u selu odvijali trenuci straha i panike, Jasmin je odlučio ne samo da spasi svoj život, već i život svog očuha. U trenutku kada su zajedno prelazili kroz nabujalu vodu, stvari su se okrenule naglavačke.

- TEKST NASTAVLJA ISPOD OGLASA -

– Držali smo se za ruke kada smo prelazili preko vode, i onda nas je bujica ponijela – ispričao je hrabri Jasmin

Uprkos snažnom toku, Jasmin nije odustajao.

– Ja sam se nekako uhvatio za grane i uspio sam uhvatiti i očuha za ruku. Uspio sam ga nekako izvući iako je voda bila zaista jaka – dodao je, dok su mu se oči sjajile od sjećanja na taj teški trenutak.

Ovaj 15-godišnjak nije samo preživio strašnu situaciju, već je i pokazao izuzetnu hrabrost i odlučnost. Njegova priča inspiriše, podsjećajući nas na snagu ljudske volje u trenucima katastrofe. U svijetu koji često zaboravlja na junake, Jasmin je svijetla tačka nade, simbol snage i ljubavi koja prevazilazi sve prepreke.

Dok se situacija u Dusinama polako stabilizuje, Jasminova hrabrost ostaće zabilježena u srcima svih koji su čuli njegovu priču. U najtežim vremenima, baš kao što je on, često se pokaže da se prave vrijednosti nalaze u najmlađima

NAJNOVIJE

Ostalo iz kategorije

Najčitanije