Udareni kočići, zategnuta traka: Evo gdje su placevi koje Stanivuković dijeli Banjalučanima FOTO

Osam i po kilometara od centra grada i 17 minuta vožnje automobilom – ovoliko će trebati mladim bračnim parovima da od Trga Krajine u centru Banjaluke dođu do zemljišta koje će im, kako je obećao gradonačelnik Draško Stanivuković, biti besplatno dodijeljeno.

Prvi placevi namijenjeni mladim bračnim parovima koji se nalaze na vrhu rang liste, nakon sprovedenog konkursa, nalaze se u ulici Svete Ognjene Marije između prigradskih naselja Drakulić i Motike, nedaleko od groblja u ovom naselju i vodotornja.

Ekipa BL portala danas je obišla ovu lokaciju na kojoj se nalazi uređen komad zemlje podijeljen na deset parcela koje su obilježene kočićima i trakama. Zemljište se nalazi na relativno ravnom terenu, bez žbunja ili šipražja, a izlazi na ulicu sa dvije saobraćajne trake koja se nalazi u relativno dobrom stanju.

- TEKST NASTAVLJA ISPOD OGLASA -

Takođe, sa obe strane napravljeni su makadamski putevi, pa se svakoj parceli može prići automobilom. Da su putevi napravljeni nedavno i da je riječ o placevima koji će biti podijeljeni mladim bračnim parovima, potvrdio nam je i jedan od mještana koji živi u blizini, a koga smo zatekli na licu mjesta.

Do ovih parcela iz centra grada moguće je doći iz više pravaca, preko Drakulića i ulice Mladena Ćusića, Zapadnim tranzitom do centra grada ili preko Motika, pa Lijevčanskom ulicom do Paprikovca, a zatim do centra.

Iskoristite do 20% popusta na Beko veš mašine do 31.10.2024. – savršeno pranje i ušteda energije!Oglas

Jednim od ovih puteva juče su zajedno sa Stanivukovićem došli prvi dobitnici placeva, koji su obišli zemljište na kojem će graditi svoje kuće, nakon što sa Gradom potpišu ugovore o dodjeli placeva, sa čim se krenulo prošlog petka.

„Ovo su upravo placevi koje su oni dobili od svog grada, i ovi mladi ljudi su sada u procesu izbora projekta kuće, što je takođe nešto što dobijaju od svog grada. Grad će za njih obezbijediti i besplatne građevinske dozvole, kao i svu potrebnu infrastrukturu u vidu vode, kanalizacije i pristupnog puta, kao i priključke na iste“, obećao je juče Stanivuković.

S obzirom na besplatne placeve, besplatne građevinske dozvole, priključke za vodu i kanalizaciju kao i besplatne projekte, mladi bračni parovi će, pohvalio se Stanivuković, uštedjeti mnogo novca.

Tačna brojka se ne može izračunati jer vrijednost placeva zavisi od veličine parcele i lokacije. Primjera radi, na oglasima za prodaju, nedaleko od ove lokacije, u naselju Motike, u ponudi su parcele od 400 kvadrata po cijeni od sedam hiljada maraka.

FOTO: BL PORTAL

U svakom slučaju, ukoliko se Stanivukovićev projekat zaista i ostvari i do kraja realizuje, oni koji dobiju besplatne placeve uštedjeće barem dvadesetak hiljada maraka.

Izvor BL portal

NAJNOVIJE

Ostalo iz kategorije

Najčitanije