Katastrofa kakva se dogodila u Jablanici prijeti i pojedinim dijelovima Sarajeva

Katastrofa kakva se dogodila u Jablanici, ukoliko se pravovremeno ne reagira, mogla bi se desiti i u Sarajevu.
Predsjednik Mjesne zajednice Širokača Armin Đono još 30. kolovoza obratio se Kantonalnoj upravi za inspekcijske poslove kao i nadležnim službama općine Stari Grad i Istočno Sarajevo urgencijom s ciljem saniranja klizišta na lokalitetu Curine njive.
-U ime Savjeta Mjesne zajednice Širokača i stanovnika naselja gdje se pojavilo klizište koje pričinjava opasnost po kuće i živote stanovnika MZ Širokača, imam moralnu obavezu da kao predsjednik Savjeta Mjesne zajednice Širokača Vas upozorim, uz zahtjev da nadležne službe izađu na lice mjesta koje će sanirati klizište u što skorije vrijeme radi sigurnosti svih stanovnika na području MZ Širokača. U suprotnom svi stanovnici s područja naše lokalne zajednice će se morati obratiti i višim nivoima vlasti i biti prinuđeni da dolazak bude i pred dvije općine gdje ćemo tražiti alternativne smještaje za stanovnike MZ Širokače čije je imovina i život ugrožena ovim klizištem, naveo je Armin Đono u svojoj urgenciji.
Ukoliko izostane podrška od strane odgovornih u idućih desetak dana, Savjet MZ Širokača planira održati konferenciju za medije s ciljem da se šira javnost upozna s ovim problemom.

Sirokaca sarajevo 2
Sirkoaca sarajevo 3

NAJNOVIJE

Ostalo iz kategorije

Najčitanije