Evo kolika je konačna izlaznost u pojedinim opštinama u RS

Pogledajte izlaznost po pojedinim opštinama u RS

Gacko

Sva biračka mjesta u opštini Gacko zatorena su u 19 časova bez problema, a izlaznost u ovoj opštini na lokalnim izborima iznosila je 72,2 odsto, izjavio je Srni predsjednik Opštinske izborne komisije Ljubomir Beštić.

Rudo

U opštini Rudo na lokalnim izborima glasalo je 51 odsto birača, odnosno 3.974, rečeno je Srni iz Opštinske izborne komisije.

Predsjednik OIK-a Zoran Đurović potvrdio je da nije bilo prigovora i da je sve prošlo u najboljem redu.

- TEKST NASTAVLJA ISPOD OGLASA -

Kostajnica

Na području opštine Kostajnica, prema prvim izvještajima biračkih odbora, glasalo je 2.669 birača ili 53,54 odsto od 4.985 upisanih u birački spisak, rekao je Srni predsjednik Opštinske izborne komisije Duško Rodić.

Kneževo

Na lokalnim izborima u opštini Kneževo glasala su 5.743 glasača, što je 65,70 odsto biračkog tijela, rekao je Srni predsjednik Opštinske izborne komisije Budimir Dukić.

Dukić je naveo da su tokom dana bila tri manja prigovora, koja su riješena. On je rekao da su birači mogli glasati na 20 biračkih mjesta, te da su bila angažovana dva mobilna tima.

Ribnik

U opštini Ribnik sva biračka mjesta zatvorena su u 19 časova, a na izbore je izašlo 3.546 građana ili 58,19 odsto, izjavio je Srni predsjednik Opštinske izborne komisije Aleksandar Agić. Pravo glasa na lokalnim izborima, prema centralnom biračkom spisku, imalo je 6.019 birača.

Krupa na Uni

U opštini Krupa na Uni u 19 časova su zatvorena biračka mjesta, a na birališta je izašlo 55,47 odsto birača, rekla je Srni predsjednik Opštinske izborne komisije Danijela Marjanović. Ona je istakla da je izborni proces protekao bez problema.

“Na birališta je izašlo 917 birača ili 55,47 odsto njih sa pravom glasa”, rekla je ona.

Bileća

Sva biračka mjesta u opštini Bileća su zatvorena, a izlaznost u ovoj lokalnoj zajednici bila je 70 odsto, izjavila je Srni predsjednik Opštinske izborne komisije Jelena Kapor. Kaporova je rekla da je glasanje na lokalnim izborima proteklo bez problema.

Birači u Bileći danas su mogli da glasaju na 25 biračkih mjesta, jednom mjestu u odsustvu i putem tri mobilna tima.

Petrovo

U Petrovu su u 19 časova zatvorena sva birališta, a svoje izborno pravo iskoristilo je 3.264 građana ili 54,1 odsto, rečeno je iz Opštinske izborne komisije Petrovo. Iz OIK-a navode da je oko 6.200 birača moglo glasati na 10 redovnih biračkih mjesta i jedno za glasanje u odsustvu.

Novo Goražde

U opštini Novo Goražde na lokalnim izborima glasao je 991 birač ili 64.48 odsto od ukupnog broja upisanih u birački spisak, rekla je Srni predsjednik Opštinske izborne komisije Danka Delić.

“Sva biračka mjesta zatvorena su na vrijeme i nije bilo prigovora”, istakla je Delićeva.

U opštini Novo Goražde registrovano je 1.550 birača.

Donji Žabar

U opštini Donji Žabar pravo glasa na lokalnim izborima iskoristila su 1.103 birača ili 64,96 odsto, rekla je predsjednik Opštinske izborne komisije Dragana Avramović. Pravo glasa u Donjem Žabaru ima 1.706 građana.

Pelagićevo

Na lokalnim izborima u opštini Pelagićevo glasala su 2.003 birača, odnosno 50,93 odsto od ukupnog biračkog tijela, izjavio je Srni predsjednik Opštinske izborne komisije Joka Babić.

U opštini Pelagićevo pravo glasa imalo je 4.876 građana. Izbori su protekli bez problema, a sva biračka mjesta u ovoj opštini bila su otvorena na vrijeme.

NAJNOVIJE

Ostalo iz kategorije

Najčitanije