Bijeljina: Sva biračka mjesta otvorena na vrijeme, na 28 mjesta pilot projekat

U Bijeljini su jutros u 7.00 h otvorena  svih 183 biračka mjesta , kao i jedno mjesto za glasanje u odustvu.  Pravo glasa ima 110.893 građana Bijeljine, koji imaju priliku borati između pet kandidata za gradonačelnika Bijeljine.Na izbornoj listi je i 17 političkih subjekata i koalicija za odborničke mandate, a ukupno 490 kandidata se bori za 31 odborničko mjesto u Skupštini grada Bijeljina.

” Sva biračka mjesta otvorena su na vrijeme. Imamo i sedam mobilnih timova, koji su već na terenu. Za sada nemnamo slučajeva da je neko prijavio neki problem, na tri mjesta je bilo izostanaka iz članstva,ali su iz rezerve prikupljeni i imenovani. Imamo sedam mobilnih timova koji su već na terenu”, rekla je za Buku Dijana Savić Božić, predsjednica Gradske izborne komisije u Bijeljini.

Na 28 biračkih mjesta sprovodi se pilot projekat

- TEKST NASTAVLJA ISPOD OGLASA -

Pilot projekat  autentifikacije birača i transmisije rezultata, provodi se na 28 biračkih mjesta  u Bijeljini.

Riječ je o postupku potvrđivanja identiteta birača na biračkom mjestu, nakon izvršene identifikacije putem ličnog dokumenta.

“Ono što je specifično za ove izbore jeste da je Bijeljina dio pilot projekta , gdje na  28 biračklih mjesta imamo autentifikaciju i transmisiju rezultata. Sve ostalo ćemo znati u toku dana što se tiče izlaznosti ili eventualnih problema”, rekla je za Buku Savić Božić.

U Ugljeviku i Loparama glasanje protiče bez problemaU Ugljeviku je jutros u 7.00 časova počelo sa radom 29 redovnih biračkih mjesta, jedno za glasanje u odsustvu i na nepotvrđenim listićima, a angažovana su i dva mobilna tima.

Pravo glasa ima 13.814 glasača koji danas biraju  između šest kandidata za načelnika opštine, dok odborničke liste ima 16 političkih subjekata. Na području opštine Lopare građani biraju između tri kandidata za načelnika opštine, dok liste za Skupštinu opštine ima osam političkih subjekata.

Pravo glasa na lokalnim izborima u Loparama  ima 12.391 birač koji će glasati na 23 redovna biračka mjesta. Na terenu su i tri mobilna tima.  Oko 500 glasača možu glasati putem pošte i na nepotvrđenim glasćkim listićima. Sva biračka mjesta u Loparama otvorena su na vrijeme.

U Zvorniku pravo glasa ima 52.830 birača

Svih 74 biračka mjesta na području grada Zvornika jutros su otvorena na vrijeme, a glasanje protiče bez problema, potvrđeno je za Buku iz GIK Zvornik.

Na redovnom glasačkom spisku ima 52.830 birača, 909 u odsustvu , dok pravo glasa poštom ima 272 glasača koja danas biraju između dva kandidata za gradonačelnika . Za Skupštinu grada Zvornika prijavljeno je 16 političkih subjekata

MUP: Izdavanje ličnih dokumenata moguće i danas

Lokacije za izdavanje ličnih dokumenata u RS radiće i danas povodom održavanja lokalnih izbora.Lokacije za iozdavanje ličnih dokumenata radiće od 7.00 do 19.00 časova. Građanima će biti na raspolaganju referati ličnih karata, prebivališta, boravišta i JMB, uključujući akviziciju, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova RS

NAJNOVIJE

Ostalo iz kategorije

Najčitanije