I u Crnoj Gori poplave, odsječena sela

U Crnoj Gori je obilna kiša, koja je padala tijekom jučerašnjeg dana i noći, izazvala poplave zbog kojih su odsječena neka sela, voda je prodrla u kuće i nosi pomoćne objekte.

Crnogorski Zavod za hidrometeorologiju i seizmologiju (ZHMS) izdao je crveni meteoalarm, zbog najavljenog jakog vjetra i obilne kiše dok su ulice u pojedinim mjestima prekrivene vodom, pa se automobili probijaju kako bi stigli do odredišta.

- TEKST NASTAVLJA ISPOD OGLASA -

Na Žabljaku je voda ušla u kuće, u Komarnici je odsječen prilaz selu i u njemu voda nosi pomoćne objekte, dok je promet obustavljen u dijelu općine Danilovgrad, na Frutku i Brestici i cesti Podanje – Klikovače, prenosi Radiotelevizija Crne Gore.

Iz ZHMS je priopćeno da se tijekom dana u kontinentalnim i planinskim područjima, kao i u središnjem dijelu i na moru, očekuju udari vjetra od preko 90 kilometara na sat.

U istočnim i sjeveroistočnim predjelima Crne Gore ujutro, a moguće i poslijepodne, očekuje se umjerena do jaka kiša ili pljuskovi s grmljavinom, a obilne padaline pratit će jak, na udare i olujni južni vjetar, dok će u drugom dijelu dana i tijekom noći doći do djelomičnog razvedravanja.

Iz crnogorskog MUP-a pozvali su građane da prate službena priopćenja i poduzmu mjere zaštite kako bi umanjili potencijalne posljedice vremenskih nepogoda.

NAJNOVIJE

Ostalo iz kategorije

Najčitanije