Upaljen alarm za neke regije- pljuskovi s grmljavinom i jak vjetar

U nastavku dana i večeras očekuju se kiša, pljuskovi s grmljavinom, ali i lokalno jak vjetar. Glavnina padavina očekuje se u noći na petak, kada će u Hercegovini biti lokalno jačih grmljavinskih nevremena.

Prema najavama BH Meteo, uticaj prostrane sredozemne ciklone sve više se oseća u Bosni i Hercegovini, donoseći oblačnost i padavine. U delovima severozapadne i zapadne Bosne, kiša je počela da pada još sinoć, a kako dan odmiče, padavine će se postepeno širiti na ostale krajeve, najkasnije na severoistok i istok zemlje.

Grmljavina i mogućnost za lokalno nevreme najizgledniji su kasno večeras u delovima Hercegovine i jugozapadne Bosne. Zbog jakog jugozapadnog strujanja, obilnije padavine, uz lokalnu grmljavinu, tokom noći na petak premestiće se prema severoistoku i istoku, zahvatajući veći deo zemlje do jutarnjih sati petka.

- TEKST NASTAVLJA ISPOD OGLASA -

U Krajini je došlo do pada temperature po slojevima atmosfere, pa se, pored obilnije kiše i grmljavine, ne očekuju jaki konvektivni procesi.

Važno je napomenuti da će pored lokalno obilne kiše i grmljavine, dobar deo Hercegovine, jugozapadne, delimično centralne i istočne Bosne večeras očekivati udare jakog do olujnog južnog i jugozapadnog vetra, koji će se postepeno smirivati tokom petka. U ostalim krajevima strujanja će se okrenuti na severna, bez jakih udara.

NAJNOVIJE

Ostalo iz kategorije

Najčitanije