Vučić pisao građanima RS: Ako vi nećete Miletove kandidate na izborima, ja ću ih uzeti sebi posle izbora!


“Braćo i sestre, ja sam mislio da se ne uključujem u kampanju za lokalne izbore kod vas, jer ste vi meni svi podjednako dragi, ali me moj prijatelj Mile Dodik zamolio da se priključim jer raspolaže sa čvrstim dokazima da opozicija hoće da ga sruši iz čiste zavisti, pošto Mile i njegovi ljudi jedini znaju kako se čuva, hrani i brani narod, dok opozicija sve radi protiv naroda. Pošto mi je Mile izneo ove njegove neoborive dokaze, ja nisam imao kud nego da mom prijatelju priteknem u pomoć, ali, zbog neodložnih državnih obaveza, nisam stigao da dođem lično da pečemo palačinke i pravimo zimnicu narodu, da lovimo ribu i zajedno narodu pokažemo kako se pecaju somovi na bućku i pričamo naše junačke lovačke priče. Zato sam vam poslao mog premijera Miloša, prvog ministra Obilića i ostale najbolje obiliće među mojim ministrima – da sve to isto rade zajedno sa Miletom i njegovim kandidatima!“, napisao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić u otvorenom pismu građanima Republike Srpske(RS).

„I rekoše mi moji ministri u povratku iz RS: zaista, nema bogougodnijih kandidata od Miletovih, ali ima jedan dobar deo naroda koji to nikako ne vidi, koji nije dovoljno vizionarski prosvećen, pa nas još i vređaju što se mi mešamo u lokalne izbore kod njih! I ja potom pogledah u taj odnarođeni deo našeg naroda kako o meni svašta govori i ne videh ništa novo: odavno sam ja navikao da me zovu pederom, bolesnikom i kojekakvim ogavnim imenima, jer ne podnose moje uspehe, kao što ni Miletu ne praštaju njegove uspehe. Navikli smo se i ja i Mile na svakojake spletke, manipulacije i klevete, ali se sav u čudu pitam: kakav je to zatucani narod koji tobože zna da je štetno rudarenje litijuma na Majevici, a da neće da čuje reč nijednog mog stručnjaka, a pogotovo reč ministra Zlatibora doktora Lončara koji je na čelu tima mojih stručnjaka?! Nego ga još nazivaju užasnim imenom ‘doktor smrt’, iako on najbolje zna kako narod može da oživi otvaranjem tog rudnika i koliko je to lekovito: tu će i pčela imati lepši cvet da napravi još slađi med i voda će biti takoreći još ukusnija, ako tako ustanove doktor Zlatibor i njegovi zlatni stručnjaci! Nezahvalnom narodu koji to ne zna – mogu da kažem samo jedno: sram vas bilo!“, istakao je Vučić.

„Mene je sramota njihove sramote, ja sam transfer blama doživeo kada sam ugledao kako našu popularnu ministarku Milicu Zavetnicu besomučno napadaju samo zato što Miletovim kandidatima prenosi moj politički zavet koji je za moj verujući narod u ravni ne samo sa Starim i Novim zavetom, već i sa Kosovskim zavetom, zbog kojeg vrlo malo spavam: a često se pored kreveta samo slikam, da bih uverio narod da idem na spavanje, jer neću da se narod brine šta će sa mnom biti ako ne budem dovoljno spavao!“, požalio se Vučić u pismu.

- TEKST NASTAVLJA ISPOD OGLASA -

„Ja sam vama poslao i moju ministarku lokalne samouprave Jelenu Žarić-Kovačević, koja vam je podvižnički ukazala da su Miletovi kandidati blagosloveni da sami upravljaju vama, vođeni Miletovom milošću, ne samo u naredne četiri godine, već i mnogo duže. Moj SNS tako vlada u svakoj mesnoj zajednici kod nas na mnogaja ljeta, pa narodu ništa ne fali: kad jedna takva partija preuzme odgovornost u svakom ćošku, onda je i svaki taj ćošak blagorodan! Zato i razumem što Miletovom SNSD-u treba da sam bogougodno vlada na svakom mestu, a ne da se rasipa energija na one koje, da izvinete, boli ćoše za vaše ćoše u kome živite. Oni znaju samo da daju obećanja ‘okruglo pa na ćoše’, za razliku od Miletovih kandidata koji – kako mi rekoše i Mile i moji ministri – ispune i više nego što obećaju: ja ni u svojoj predsedničkoj okolini nemam toliko poštenih, mislećih i slobodoumnih ljudi, koliko ih vi imate na svakom koraku pored Mileta! Ali, dobro, ako ih vi ne budete hteli na izborima, uzeću ih ja sebi posle izbora, samo nemojte da mi se onda žalite što su otišli od vas, a došli kod mene!“, poručio je Vučić u otvorenom pismu građanima RS.

Tekst je satiričnog karaktera

NAJNOVIJE

Ostalo iz kategorije

Najčitanije