Bred Pit snimao film u bivšoj Jugoslaviji, pa umalo dobio batine

Slavni glumac Bred Pit privukao je pažnju u regionu novim filmom u kojem psuje na našem jeziku.


Riječ je o novoj komediji Wolfs u kojemu glumi s hrvatskim glumcem Zlatkom Burićem, koji je nedavno proglašen najboljim evropskim glumcem.

Film, koji je nastao u produkciji Applea, premijerno je prikazan na Filmskom festivalu u Veneciji. Trenutak u kojemu Pit psuje Džordžu Kluniju vidi se u isječku objavljenom na YouTube kanalu.

- TEKST NASTAVLJA ISPOD OGLASA -

Neki su se našalili kako je Pit davno naučio psovati na našem jeziku prisjetivši se filma kojeg je snimao u bivšoj Jugoslaviji, kada je bio potpuni anonimus. Riječ je o filmu reditelja Božidara Nikolića ‘‘Tamna strana sunca” iz 1988. godine, ali je zbog rata u Jugoslaviji pušten tek 1997. godine, piše Dnevno.hr

Pit je za vrijeme snimanja filma imao samo 24 godine, a tumačio je glavnu ulogu, mladića po imenu Rik koji boluje od rijetke kožne bolesti. Nikolić je odabrao njega među 400 mladića, iako mu je sugerisano da odabere drugog glumca.

“Otišao sam u Los Anđeles na audiciju na kojoj se pojavilo 400 momaka. U užem izboru ostala su dvojica. Agenti su me nagovarali da odaberem drugog momka, ali ja sam se odlučio za Breda Pita. Kad je saznao da je dobio ulogu, skakao je od sreće”, rekao je svojevremeno Nikolić, prisjetivši se i neugodnih trenutaka koje je Pit proživio u Dubrovniku.

“Nakon jedne noći panično me je nazvao iz Dubrovnika da dođem po njega. On i prijatelj zakačili su se u nekom baru s lokalnim mladićima te pukom srećom izbjegli batine i noćenje u policiji. Bio sam izvan sebe od bijesa, ali to je još više učvrstilo naše prijateljstvo”, otkrio je Nikolić, koji se u jednom trenutku umiješao i u spašavanje Pitove ljubavne veze.

“Bio je 1991. godine u Budimpešti gdje se pokušavao pomiriti s tadašnjom djevojkom, ali nije mu uspjelo. Nazvao me je te pitao može li doći na nekoliko dana do mene u Beograd i ja sam ga ugostio. Vodio sam ga da gleda utakmicu tadašnjeg Kupa prvaka između Crvene zvezde i Bajerna”, prisjetio se ranije Nikolić.

Uloga Pitove majke pripala je legendarnoj glumici Mileni Dravić, a osim njih u filmu glume i Gorica Popović te Sonja Savić.

Gorica Popović jednom se prilikom prisjetila saradnje s Bredom Pitom, ali i Pitove djevojke o kojoj je govorio i Nikolić.

“On je već tada imao ulogu u seriji ‘Dallas’. Mi smo snimali film u Budvi i Breda su prepoznavale mlade njemačke turistkinje. Bio je vrlo profesionalan ali i divan dečko na snimanju. Nisam mogla ni slutiti da će postati takva zvijezda. On je i kasnije dolazio u Beograd. Imao je neku devojku u Češkoj, pa je dolazio u posetu Boži Nikoliću koji ga je odveo na Marakanu na Zvezdinu utakmicu”, ispričala je Popovićeva za srpske medije.

“Kada je postao zvezda, rekla sam režiseru filma, Boži Nikoliću: ‘Vidi ti ono dete!’ Jer kada smo snimali taj film, Bred Pit je bio kao pile”, prisjetila se Popović.

I pokojna glumica Milena Dravić je svojevremeno otkrila kako joj je bilo snimati s Pitom.

“Sećam se da sam ja, kao njegova majka, u filmu imala neki psihički problem. S njim je tada glumila još jedna američka glumica, ali ona kasnije nije ništa postigla u svetu glume, dok je taj simpatičan dečak postao zvezda Holivuda”, izjavila je Milena. “Bio je mlad, mršav i kao neko pilence, ali i tada je bio veliki profesionalac”, prisjetila se.

I sam Bred Pit u jednom intervjuu rekao je da ga je Hrvatska oduševila, ali i da se već tada, 1988. godine mogla osjetiti mržnja u vazduhu. “Na setu se za vrijeme snimanja osjećalo da nešto nije u redu. Osjećao sam neku napetost. Svi su stalno vikali i svađali se. U vazduhu sam stalno osjećao nekakvu mržnju”, rekao je slavni glumac, prenosi Dnevno.hr.

NAJNOVIJE

Ostalo iz kategorije

Najčitanije