SDS objavio snimak vojnika Oružanih snaga BiH koji navodno po nalogu Staše Košarca kupuje glasove za SNSD

Srpska demokratska stranka je u posjedu audio snimka koji već danima kruži društvenim mrežama u kojem Milan Ruduljić, zaposlenik Oružanih snaga BiH (vojnik), po sopstvenom priznanju po nalogu ministra Staše Košarca kupuje glasove za SNSD-ovog kandidata nudeći radna mjesta.

Posebno je indikativna činjenica da je Ruduljić, navodi SDS, vojnik Oružanih snaga BiH već mjesecima u političkoj kampanji sa Stašom Košarcem što obojica javno pokazuju na društvenim mrežama.

Zaposlenici Oružanih snaga BiH prema zakonu ne smiju biti politički eksponirani ni na koji način.

- TEKST NASTAVLJA ISPOD OGLASA -

“Ruduljićeva supruga je aktuelna odbornica u Skupštini opštine Istočna Ilidža, gdje je do skoro obavljala funkciju i potpredsjednice Skupštine a nakon smjene ministar Košarac ju je smjestio u svoj kabinet kao savjetnicu. Takođe, Ruduljićeva supruga je nosilac liste Srpske radikalne stranke u Istočnoj Ilidži na ovim izborima.

Očigledno Ruduljić smatra da se Košarcu i njegovom kandidatu Miroslavu Vujičiću treba odužiti ovakvim nečasnim radnjama.

Nadležne pravosudne institucije podsjećamo da je kupovina glasova i trgovima utjecajem krivično djelo. Također, Oružane snage BiH podsjećamo da je njihov zaposlenik prekršio odredbe svog ugovora koje se tiču obaveze apolitičnosti vojnika što predstavlja osnov za suspenziju ili čak otkaz pripadnika Oružanih snaga BiH”, navodi SDS.

Objavili su kako će aktivnosti Milana Ruduljića prijaviti i Centralnoj izbornoj komisiji.

NAJNOVIJE

Ostalo iz kategorije

Najčitanije