Koji žalostan prizor! Nekadašnji dom Esme i njeno 48 usvojene djece je ruševina; Lusteri iščupani, nema vrata, prozora

A ZAMIŠLJEN JE MUZEJ

Kraljica romske glazbe Esma Redžepova, cijenjena pjevačica i velika humanitarka nakon smrti je oporučno ostavila obiteljsku kuću Ministarstvu kulture Sjeverne Makedonije kako bi država uredila muzej posvećen njenom životu i djelu.

Međutim, gotovo osam godina kasnije radovi na uređenju ne samo da se nisu pokrenuli, nego su kuća i okućnica opuštošene, piše Blic

Nekadašnji dom Esme i njeno 48 posvojene djece danas je ruševna kuća, okružena korovom.

- TEKST NASTAVLJA ISPOD OGLASA -

– Lusteri su počupani sa stropa, nema prozora, nema vrata… Kuća se doslovno raspada. To je trebao biti muzej. Čak je i grobnica u lošem stanju – rekla je za emisiju “Blic dan” urednica portala Večer.mk.

– Nakon Esmine smrti, prije 7 godina, ostavila je dvije oporuke u kojima sve lijepo piše, da svu svoju imovinu daruje državi, Ministarstvu kulture i da to bude muzej gdje svi koji mogu vidjeti što je napravljeno okupit će se za sve ove godine. Autorska prava su namijenjena meni, a njezina rodbina, točnije unuci njezine sestre i brata, bune se i osporavaju te dvije oporuke. Ovim putem želim poručiti cjelokupnoj javnosti da se suzdrži od svih komentara u kojima nam kao djeci spočitavaju da nismo učinili ništa za Esmu, za njen grob…, izjavio je Simeon Atanasov, Esmin sin koji već već godinama živi i radi u inozemstvu.

Fotografije kuće Esme Redžepove pogledajte OVDJE.

NAJNOVIJE

Ostalo iz kategorije

Najčitanije