Napadnut Bejrut, Biden uputio naređenje Pentagonu, oglasio se Iran

Izrael planira pojačati napade na ciljeve Hezbolaha u Bejrutu, piše Times of Israel. Citirajući izraelske vojne izvore, list navodi da Izraelske odbrambene snage (IDF) planiraju napasti još Hezbolahovih lokacija u Bejrutu.

Libansko ministarstvo zdravstva tvrdi da se broj ljudi koji su poginuli u izraelskim zračnim napadima u južnom dijelu Bejruta popeo na šest.

Još 91 osoba je ozlijeđena, dodalo je ministarstvo.

Izrael je rekao da je gađao sjedište Hezbollaha u južnom Bejrutu dodajući da je glavni stožer “ugrađen ispod stambenih zgrada u srcu Dahieha”, koji je pod kontrolom Hezbolaha i gusto naseljen.

- TEKST NASTAVLJA ISPOD OGLASA -

Očekuje se da će broj smrtnih slučajeva rasti.

Izrael prelazi crvene linije Teherana i situacija postaje ozbiljna, rekao je viši savjetnik iranskog vrhovnog vođe, nakon što je Izrael napao centralni štab proiranskog Hezbollaha. 

Iranci tvrde da je meta bio Hasan Nasralah.

“Ubojstva neće riješiti izraelski problem. Ako ubiju vođe otpora, drugi će zauzeti njihova mjesta”, rekao je Ali Laridžani za iransku državnu TV.

Američki predsjednik Joe Biden naredio je Pentagonu da izvrši potrebna prilagođavanja vojnih sredstava i osoblja na Bliskom istoku, nakon izraelskog napada na Bejrut.

NAJNOVIJE

Ostalo iz kategorije

Najčitanije