Navodi Fajnenšal Tajmsa: Evroliga na prodaju

Britanska kompanija “BC Partners” dobila je ekskluzivno pravo pregovora sa Evroligom u vezi sa otkupom manjinskog dijela dionica ovog takmičenja.

Prema navodima Fajnenšal Tajmsa, ova kompanija, čija se vrijednost procjenjuje na 145 milijardi dolara, preuzela bi trećinu udjela u rukovođenju takmičenja, ukoliko pregovori sa aktuelnim vođstvom Evrolige budu realizovani.

Prema procjeni, vrijednost Evrolige dostigla je milijardu dolara.

- TEKST NASTAVLJA ISPOD OGLASA -

“BC Partners” je, pored ostalog, vlasnik “Junajted Medija” koja je već dugi niz godina vlasnik TV prava prenosa utakmica elitnog evropskog takmičenja na Balkanu, kao i u Grčkoj, dva jaka tržišta Evrolige.

Prema navodima Fajnenšel tajmsa, kompanija “BC Partners” ušla je u ekskluzivne pregovore o kupovini manjinskog udjela u košarkaškom takmičenju Evrolige, nadmašivši konkurenciju, “General Atlantic” i saudijsku “SURJ Sports Investment”.

Optimistične procjene, opet prema pomenutom izvoru, kažu da bi pregovori dvije strane mogli biti zaključeni za mjesec dana, mada, kako navodi Jurohups, oni će se verovatno odužiti, ali bi svakako čitava priča o prodaji udela u rukovođenju novim vlasnicima mogla biti završena do kraja godine.

NAJNOVIJE

Ostalo iz kategorije

Najčitanije