Na pomolu “potpuni rat”: Izrael priprema kopnenu invaziju na Liban

Cilj izraelskih napada na Liban bio je “pripremanje terena” za ulaz kopnenih snaga na teritoriju Libana i uništenje Hezbolaha, rekao je vojnicima komandant izraelske vojske general Herzi Halevi.

“Cilj je vrlo jasan, vratiti stanovnike sjevera. Da bismo to postigli, pripremamo manevarski proces, koji podrazumijeva ulazak na teritoriju neprijatelja, u sela koja je Hezbolah pripremio kao velike vojne ispostave, sa podzemnom infrastrukturom i lansirnim platformama za izvođenje napada na izraelske civile i našu teritoriju. Ući ćete unutra, uništiti neprijatelja i njihovu infrastrukturu” rekao je.

Američki državni sekretar Entoni Blinken rekao je u srijedu da neumorno rade na diplomatskim naporima da se spriječi “potpuni rat”, navodeći da je rizik od eskalacije u regionu akutan, prenosi “CNN”.

- TEKST NASTAVLJA ISPOD OGLASA -

Ujedinjene nacije su saopštile da je više od 90.000 ljudi raseljeno u Libanu, od kojih je skoro 40.000 podijeljeno u 283 skloništa.

Podsjetimo, Izrael već treći dan gađa ciljeve Hezbolaha u Libanu intenzivnim vazdušnim napadima. U napadima je poginulo skoro 700 ljudi, a stotine je povrijeđeno

NAJNOVIJE

Ostalo iz kategorije

Najčitanije