Đajić tvrdi da se jezero kod Delte puni vodom za piće, evo šta kažu iz Grada


Predsjednik Gradskog odbora SNSD-a Banjaluka Vlado Đajić izjavio je danas da je vještačko jezero kod tržnog centra “Delta planet” još jedan dokaz nezakonitog rada gradonačelnika Draška Stanivukovića.

Đajić je rekao da, prema važećem regulacionom planu, na ovom prostoru ne postoji jezero.

“Vodu je uzeo od Vodovoda bez mjerača i besplatno je koristi da puni ovo jezero i to imamo saznanja da uzima vodu iz cijevi koja napaja ovo naselje, dok su se građani u prethodnom periodu mučili bez vode”, rekao je Đajić na konferenciji za novinare kod vještačkog jezera.

- TEKST NASTAVLJA ISPOD OGLASA -

Đajić je naveo da je Starački dom u Dragočaju, tačnije njegovo osoblje mučilo muku u tom periodu jer nisu imali vodu duži vremenski period.

On je naveo da je, prema raspoložim informacima, gradonačelnik naredio zavrtanje vode kako bi bio odobren kredit za navodno vodosnabdijevanje.

Predsjednik Skupštine grada Ljubo Ninković tvrdi da se jezero punilo vodom za piće, te da je to razlog zašto visinske zone nisu imale vode.

Iz Gradske uprave, kao reakcija, danas je saopšteno da je punjenje vodom obezbijeđeno iz prirodnog bunara.


“Što se tiče vještačkog jezera, cijeli sistem je napravljen da se voda kroz bunar uzima iz Vrbasa, koji je od tog mjesta samo na stotinjak metara. Dakle, postoji podzemni bunar i sistemi koji idu od Vrbasa i tako se cijelo vrijeme i puni, i prazni i filtrira voda u jezeru. Tako da tvrdnje da se voda za jezero uzima iz gradskog „Vodovoda“ nisu tačne”, rekao je gradonačelnik Draško Stanivuković.


U pitanju je, tvrde gradske vlasti, bunarski sistem, koji je namjenski iskopan za potrebe punjenja i dopunjavanja jezera.

“Za jezero nije korištena voda iz gradskog „Vodovoda“ odnosno jezero je izvedeno kao potpuno prirodno sa vlastitim eko sistemom što podrazumijeva i barsko bilje kojem bi zasigurno smetalo prisustvo hlora u vodi”, navodi se u saopštenju.

NAJNOVIJE

Ostalo iz kategorije

Najčitanije