Prevoznici najavili: Zbog neizmirenog duga od 1. oktobra ne važe besplatne karte za penzionere u Banjaluci

Prevoznici javnog gradskog i prigradskog prevoza putnika na području Banjaluke saopštili su danas da će penzioneri od 1. oktobra plaćati karte javnog gradskog i prigradskog prevoza, a razlog je dugovanje grada Banjaluka od 1,6 miliona KM prema prevoznicima.

U saopštenju se navodi da su prevoznici u trenutnu situaciju dovedeni zbog neizmirenja obaveza od strane Grada i da su prisiljeni da upoznaju javnost sa činjenicama.

“Prema prevoznicima se trenutno duguju finansijska sredstva za izvršenu uslugu prevoza penzionera i učenika u iznosu više od 1,6 miliona konvertibilnih maraka. Zaključno sa 30.09.2024. godine ističu postojeći ugovori kojima su predviđene besplatne i povlaštene karte za prevoz penzionera i učenika, a novi još uvijek nije potpisan, zbog svega gore navedenog i zbog činjenice da sutra 25.09.2024. godine počinje prodaja mjesečnih karata za mjesec oktobar 2024. godine obavezni smo da prodaju počnemo po važećem ugovoru i Cjenovniku, odnosno da naplaćujemo pune cijene bez povlastica. Učenici i studenti će biti izuzeti od ovoga zbog činjenice da je počela školska godina, kao i važnosti putovanja ovih kategorija, te će i dalje moći dobiti vozne karte po nepromjenjenim uslovima. Ovo će biti obezbijeđeno dok se ne potpišu novi ugovori, a zahvaljujući sredstvima pomoći koje smo dobili od predsednika Republike Srpske”, navodi se u saopštenju koje je, važno je napomenuti, stiglo samo rijetkim medijima u Banjaluci.

- TEKST NASTAVLJA ISPOD OGLASA -

“Takođe javnost obavještavamo da postojeće besplatne karte važe do kraja mjeseca septembra, te da one neće važiti od 01.oktobra 2024. godine ukoliko Grad ne reguliše finansijske obaveze prema nama i ne potpišemo nove ugovore koji će to regulisati. Molimo građane za strpljenje sa nadom da ćemo do kraja mjeseca uspjeti sa Gradom regulisati sva sporna pitanja i potpisati nove ugovore”, zaključeno je.

Iza saopštenja stoji pet firmi koje sa gradom imaju ugovor o obavljanju usloga javnog prevoza, potvrđeno je Mondu.

NAJNOVIJE

Ostalo iz kategorije

Najčitanije