RS bi mogla ostati bez jedinog aerodroma?! Prošlogodišnji gubitak 1,8 miliona KM

Republika Srpska mogla bi ostati bez jedinog aerodroma.  Prošlu godinu Banjalučki aerodrom okončao je s gubitkom od oko 1.800.000 KM.

Uzlazno-sletna staza, površine i objekti na Banjalučkom aerodromu su u lošem stanju. Procjenu su da je samo u obnovu infrastrukture neophodno uložiti oko 30 miliona maraka. Između ostalog, nedostaje i prostorija za odlaganje opasnih predmeta.

– Ustanovljeno je da Banja Luka ima nekompletnu zaštitnu opremu radnika, da se rade individualne greške u praktičnim postupcima radnika i vođenju evidencija, da ima manjak rukovodilaca organizacijskih jedinica…

- TEKST NASTAVLJA ISPOD OGLASA -

Također, da se radnici raspoređuju na više radnih mjesta, da ima manjak radnika u sigurnosti, da su vatrogasna vozila MAN dotrajala, da su vatrogasna odijela za ulaz u vatru dotrajala, te da Aerodrom ima nedovoljan broj vatrogasaca – navodi portal Zamaaero, prenosi Federalna.ba.

Vidljiva su i oštećenja na ogradi , što omogućava divljim i domaćim životinjama pristup aerodromu. Uprkos svemu, iz ovog preduzeća nismo uspjeli dobiti izjavu, navodi FTV. Razlog, direktorica na bolovanju. Bez odgovara su i u Ministarstvu saobraćaja i veza RS-a.

NAJNOVIJE

Ostalo iz kategorije

Najčitanije