Neredi na fakultetu u Srbiji: “Bacili su eksplozivnu napravu na nas” VIDEO

Studenti iz neformalne grupe STAV napadnuti su rano jutros ispred zgrade Rektorata u Novom Sadu, javlja 021.rs. Dvoma studentima ukazana je hitna pomoć na mjestu događaja, a potom su prevezeni u Urgentni centar.

Oko 8 časova trebalo bi da počnu izbori za Studentski parlament Filozofskom fakultetu.

Studenti iz grupe STAV okupili su se rano jutros ispred Rektorata kako bi ponovo spriječili glasanje.

- TEKST NASTAVLJA ISPOD OGLASA -

Međutim, oko 5.30 sati na njih je bačena neka vrsta eksplozivne naprave, čija je eksplozija odjeknula širom centra Novog Sada, piše 021.

Ispred zgrade se nalazi grupa muškaraca obučena u crno i ne pušta studente da uđu u Rektorat.

Policija je na mjestu događaja  i legitimiše studente, dok je studentima Mili Pajić i Srđanu Đuriću ukazana hitna pomoć, a potom su prevezeni u Urgentni centar.

Podsjetimo da su studenti STAV-a ljetos blokirali Rektorat, kako bi sprečili održavanje izbora, jer smatraju da se izbori mogu organizovati jedino u fakultetskoj zgradi. Tokom dvonedjeljnog protesta studenti su na zgradu Rektorata okačili transparente kojima su kritikovali rektora Dejana Madića, a moto blokade je glasio „Jedna lista nije izbor“.

STAV je do sada tri puta blokirao održavanje izbora u zgradi Filozofskog fakulteta i podneo disciplinske prijave protiv predsjednice Studentskog parlamenta Filozofskog fakulteta Ivane Macak i člana izborne komisije Aleksandra Gajića – zbog fizičkog nasilja.

Aleksandar Gajić takođe je fizički nasrtao na kolege tokom blokade izbora.

Pokret slobodnih građana je ranije saopštio da su Macak i Gajić u međuvremenu zaposleni u Skupštini Vojvodine, što je novinarima potvrđeno u toj instituciji.

NAJNOVIJE

Ostalo iz kategorije

Najčitanije